Şentürk, BM’nin gözlerini açtı

Güncelleme Tarihi:

Şentürk, BM’nin gözlerini açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2011 00:00

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Engelliler Zirvesi’ne katılan şarkıcı Metin Şentürk’ün başkanlığını yaptığı Dünya Engelliler Vakfı heyeti, BM Genel Kurul salonlarına sazlı sözlü gösterisiyle renk kattı.

Haberin Devamı

Toplantıya vakfın başkan yardımcısı olan yürüme engelli Necdet Öztürk ile katılan Şentürk, Türkiye’de engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için vakıf olarak yaptıklarını anlatan konuşmasının ardından biri İngilizce iki şarkıyı ud eşliğinde söyledi. Şentürk’ün şarkıları BM Genel Kurulu’nda çok alkış aldı.

Hız değil hırs rekoru

Metin Şentürk, vakıf çalışmalarını anlatırken engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve haklarını korumak için medyanın kullanılmasının önemine dikkat çekti. Medyanın ilgisini çekebilmek için spor araba ile 315 kilometreye çıkarak hız rekoru kırdığını, denemeden çekilen görüntüler eşliğinde anlatan Şentürk, “Rekor hız rekoru olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na geçti ama benim için ‘hırs rekoruydu’ diyerek” gülüşmelere yol açtı. Metin Şentürk’ün hız rekoru denemesi 168 haber programına konu olmuştu. Tekerlekli sandalyedeki Necdet Öztürk ise konuşmasında New York’un göbeğindeki Millenium Hotel’in kahvaltı salonuna giremediğini anlattı ve “Lüks otele giremezsek, yoksul Afrikalı engelliler neler yaşıyor bir düşünün” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!