Seni seviyorum demeye "Geç Kalanlar"a

Güncelleme Tarihi:

Seni seviyorum demeye Geç Kalanlara
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2009 11:45

Modern dünyanın kadın-erkek ilişkilerini masaya yatıran ve özensizlik nedeniyle kısa sürede biten aşkları esprili bir dille işleyen “Geç Kalanlar” adlı oyun yarın dünya prömiyeriyle izleyici karşısına çıkacak.

Haberin Devamı


Ankara Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyununu, tiyatro sanatçısı Pervin Ünalp kaleme aldı. Devlet Tiyatroları'nın 60. kuruluş yıldönümü nedeniyle izleyiciyle buluşturacağı 60 yeni yerli yapıt arasında bulunan oyunun yönetmeni Nesrin Üstkanat.
Reji yardımcılığını Zeki Gürdal Karaoğlu, reji asistanlığını ise Miraç Elligram'ın üstlendiği yapıtın dekor tasarımını Işın Mumcu, giysi tasarımını Sevgi Türkay gerçekleştirdi. Işık düzenini Osman Uzgören'in yaptığı eserde, Füsun Günuğur, Levent Şenbay, Dilara Keyf Günüç ve Miraç Elligram rol alıyor.


Şinasi Sahnesi'nde sahne alacak olan yapıt, 17 ve 18 Ekimde de izlenebilecek.

/images/100/0x0/55ea1fe0f018fbb8f86cba49
“3 YILDA NE YAŞANIYORSA YAŞANIYOR”

Haberin Devamı

Yönetmen Nesrin Üstkanat, “Geç Kalanlar” adlı oyunla ilgili bilgi verirken, eserin ilk reji denemesi olduğunu ifade etti.
Eseri kaleme alan Pervin Ünalp'in de tiyatro oyuncusu olduğunu, bunun da kendilerine avantaj sağladığını belirten Üstkanat, “Bu yapıt bir ekip çalışması olarak ortaya çıktı. Her aşamasını yazarımızla birlikte görüşerek tartışarak ortaya koyduk ve verimli bir çalışma oldu” dedi.
Oyunun bugüne kadar hakkında sayısız yapıt ortaya konulan kadın-erkek ilişkilerini bir kez daha masaya yatırdığını anlatan Üstkanat, eserle ilgili, “Onun için bizim de çok yeni bir şey söylememize olanak yoktu. Ancak farklı bir bakış açısıyla iki perdede günümüzün ilişkilerini anlattık” yorumunu yaptı.
İlk perdede erkeğin, ikinci perdede kadının hissettiklerini işlediklerini ifade eden sanatçı, oyunu şöyle özetledi:
“İlişkilerde birbirimizi değiştirmeye çalışıyoruz. Değiştirmeye çalıştıkça da karşı tarafı kendimize benzetmek istiyoruz. İlişkiler çok hızlı yaşanıyor ve kısa süre içinde de tüketiliyor. Çiftler 3 yılda ayrılıyorlar. İki kişi 3 yılda ne yaşar ve her şeyi tüketebilir ki? Ne kadarını tüketebilirsin 3 yılda?
Bütün bunlar da iletişimsizlikten kaynaklanıyor. Çiftler kendi aralarında iletişim kuramıyor ve her şeyi tüketiyorlar. Aslında bugünün çiftlerinin yaşadığı problem, birbirlerine söylemeleri gerekenleri söylememelerinden kaynaklanıyor. Onun için de aslında biz çok yeni bir şey söylemiyoruz. Ama bugünün ilişkilerine bir ayna tutuyor ve 'seni seviyorum' demeye geç kalmayın' diyoruz.”

ESERE SÜRPRİZ FİNAL

Yapıtın yönetmen yardımcılığını üstlenen Zeki Gürdal Karaoğlu da oyunun evrensel bir eser olduğunu vurgulayarak, “Bu oyun Türkiye'de geçmiyor, belli bir yerde de geçmiyor. Günümüzde yaşanan hemen her ilişkideki sorunları irdeliyor” dedi.
Eserin bütün ekibin katkısıyla ortaya çıktığını, oyunu “lezzetli kılan” ögenin de bu olduğunu dile getiren Karaoğlu, “Eser iki perdede gelişiyor ve iki bakış açısıyla anlatılıyor. Sonunda da sürpriz bir finalle sona eriyor. Tıpkı 'katil uşak' denilebilecek bir sonla...” diye konuştu.
Seyircinin karşısına hem kendilerinden çok şeyler bulacakları hem biraz da kafalarının karışacağı bir eserle çıktıklarını anlatan Karaoğlu, günümüz ilişkilerini özetleyen bu oyuna tüm sanatseverleri davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!