‘Sende oğlumun kokusu var, bir kez olsun göreyim’

Güncelleme Tarihi:

‘Sende oğlumun kokusu var, bir kez olsun göreyim’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2007 16:40

17 AĞUSTOS Depremi'nde kaybettikleri oğulları Ümit'in mezarı başında gözyaşı döken Yakup- Naime Tortuş çifti, kendilerine torunlarını göstermeyen eski gelinlerini şikayet etti. Oğlunun ölümünün ardından eşinin bir başkasıyla evlenmesi üzerine bugün 16 yaşında olan Burak'ı göremediklerini söyleyen 73 yaşındaki Yakup Tortuş, torununa “Seni çok seviyorum. Sende oğlumun kokusu var. Gel, bir kez olsun göreyim” diye seslendi.

Haberin Devamı

Adapazarı Adnan Menderes Caddesi'nde oturan Tortuş Ailesi'nin çocukları Ümit Tortuş, depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Bir çocuk babası olan Ümit Tortuş'un eşi 3 yıl önce başka biriyle evlendi. İddiaya göre, bu evlilikten sonra da, depremde 8 yaşında olan Burak'ı ölen eşinin ailesine göstermedi.

Ölümünün 8'inci yıldönümünde oğullarının Serdivan Deprem Şehitliği'ndeki mezarını ziyaret eden Yakup ve Naime Tortuş çifti, depremin hayatlarını değiştirdiğini anlattı. Yakup Tortuş, gözyaşları arasında şunları söyledi:
“Deprem bizi parçaladı. Gelinim oğlum öldükten sonra evlendi. Evlenmesi normal. Çünkü hayat sürüyor. Ancak bizi üzen depremde 8 yaşında olan torunumu bize göstermemesi. 3 yıldır torunumu göremiyordum. Nedeni de ne bilmiyorum. Onlara bir şey de yapmadık. Ancak göstermiyor.”

Haberin Devamı

Bugün 16 yaşında olan torununa, “Sende oğlumun kokusu var. Sana sarılınca oğlumu hissediyorum. Ne olur bizi oğlumun, babanın kokusundan mahrum etme” diye seslenen Yakup Tortuş, “Bizim çektiğimiz acıyı kimse bilmez. Yaşamak gerek. Torunumu seviyorum. İstediği her şeyi de vermeye razıyım. Yeterki gelsin” diye konuştu.
Yaşlı çift daha sonra gözyaşları içinde mezarlıktan ayrıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!