Sen Bana Dönme, Ben Baktığın Yerdeyim

Güncelleme Tarihi:

Sen Bana Dönme, Ben Baktığın Yerdeyim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2002 14:18

Genç ressam Barış Sarıbaş'ın yapıtları, 3 Haziran tarihine kadar Bir Kültür Sanat Merkezi'nde sergileniyor. Yapıtlarında aşk, lirizm, görünenin ardında yatan gerçeklik, mutluluk, geçmişe dönüp bakmak gibi farklı duygusal anları yan yana getiren sanatçının sergisinin başlığı "Sen Bana Dönme, Ben Baktığın Yerdeyim".

Haberin Devamı

Barış Sarıbaş'ın resimleri dünyevi gerçeklerle örülü bilinmeyen bir dünyayı tanımlıyor. Çevre kirliliği, yitirilen duygular, zamanın geri dönüşümsüz bir şekilde herşeyi yutması, resim yaparken belleğin olur olmaz çağrışımlara gömülmesinin yarattığı etki ve dramatiklik sanatçının yapıtlarına sinen özellikler.

Sergi, Barış Sarıbaş'ın malzeme ölçekli araştırmalarını da biraraya getiriyor. Kimi yapıtlarında neredeyse klasik bir ressam tavrı gösteren sanatçı özellikle son dönem çalışmalarında farklı teknik ve imkanları yan yana getiriyor. Bir yandan ağır, olgun bir boyama şeklini sürdürüyor, diğer yandan da uçucu ama belirgin leke ve çizgilerle çağdaş resmin gerekliliklerini yerine getiriyor.


Bir Kültür  Sanat Merkezi   
Valikonağı Caddesi                                                           Â
Madalyon Sokak No: 9  Nişantaşı / İstanbul
Tel: 0212 291 28 71

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!