Şemdinli yolunda mayın paniği

Güncelleme Tarihi:

Şemdinli yolunda mayın paniği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 12:42

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu’na yapılan hain saldırının ardından bölgede askeri hareketlilik sürerken, bugün sabah saatlerinde Yüksekova-Şemdinli Karayolunda mayın paniği yaşandı.

Mayın taraması yapan Mehmetçiğin dedektörü Beşbulak Köprüsü üzerinde sinyal verince, yol trafiğe kapatılıp bölgeye frekans karıştırıcı jammerler ve bomba uzmanları çağrıldı. Yapılan incelemenin ardından sinyal veren cismin asfalta gömülmüş eski bir elektrik direği parçası olduğu ortaya çıktı.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolu’na yapılan saldırının ardından Mehmetçik teröristleri etkisiz hale getirmek için aralıksız operasyon düzenlerken, yol güvenliği için de tedbiri elden bırakmıyor. Son terör olaylarının ardından el tetikte bekleyen Mehmetçik, gün boyunca sivil ve askeri araçların yoğun olarak kullandığı yolda mayın taraması yapıyor. Sabah saatlerinde Uzunsırt bölgesinde mayın taraması yapan Mehmetçik Yüksekova-Şemdinli Karayolu üzerinde bulunan Beşbulak Köprüsü üzerinde şüpheli bir cisim buldu. Mayın dedektörü sinyal verince asker, komutanını uyararak yolun kesilmesini istedi. Bölgeye sinyal karıştırıcı jammerlar ve bomba imha uzmanları sevkedildi. Bölgede Mehmetçik yoğun bir güvenlik aldıktan sonra uzmanlar inceleme yaptı.

Yapılan incelemenin ardından da gerçek ortaya çıktı. Asfaltın altında, daha önce asfalta gömülmüş durumda eski bir elektrik direği parçası olduğu belirlendi. Mayın olmadığı anlaşılan cisimden sonra rahat bir nefes alınırken, uzun bir araç kuyruğu oluştu. Yol trafiğe 1 saat sonra açıldı.

AKTÜTÜN'DE OBÜSLER ATEŞLENDİ

Bu arada, 17 askerin şehit olduğu karakolun bulunduğu Aktütün Köyü’nde dün gece hareketli saatler yaşandı. Dün gece köy çevresindeki tepelerde bulunan otüslerle ırak sınırı ateş altına alındı. Sabah saatlerinde ise helikopterlerle Aktütün bölgesine asker ve mühhimmat sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!