Sele kapılan öÄŸretmen hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Sele kapılan öğretmen hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2009 09:26

SİİRT'te sel can aldı. Eruh İlçesi'nde görev yaptıkları köye giden öğretmenlerin içinde bulunduğu minibüs sele kapıldı. Minibüste bulunan öğretmen 21 yaşındaki Arif Yaşar öldü, 2 arkadaşı yaralandı. Aşırı yağış nedeniyle Siirt kent merkezinde okullar tatil edildi. Şırnak'ta Irak sınırında yapılan baraja malzeme taşıyan kamyon, sel sularının sürüklemesiyle şoförü Hüseyin Gül ile baraj göletine uçtu.

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN SERVÄ°SÄ° SELE KAPILDI / WEB TV            Â

 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 3 günden bu yana etkili olan sağanak yağmur sel baskınlarına neden oldu. Siirt'in Eruh İlçesi'nden görev yaptıkları Kekliktepe Köyü Duygulu Mezrası'na gitmek üzere dün gece yola çıkan öğretmenler Arif Yaşar, Ozan Sezer ve Muzaffer Öztaş'ı taşıyan minibüs, Kekliktepe Köyü yakınlarında derenin taşması sonucu suya kapıldı. Sele kapılan minibüste bulunan öğretmenlerden Arif Yaşar, öldü, Ozan Sezer ile Muzaffer Öztaş hafif yaralandı. Yaşar'ın cesedi Kekliktepe Köyü'ne 3 kilometre uzaklıkta bulundu. Selde yaşamını yitiren öğretmen Yaşar'ın, 2.5 aydan bu yana sözleşmeli olarak köyde görev yaptığı belirtildi.

OKULLAR TATÄ°L EDÄ°LDÄ°

Haberin Devamı

Aşırı yağışlar nedeniyle Siirt kent merkezindeki okullar bugün tatil edildi. Kent merkezinde birçok ev ve işyerini de su bastı. Ev ve işyeri sahipleri, ekiplerin de yardımıyla su boşaltma çalışmalarını sürdürüyor. Siirt Valiliği'nin oluştunduğu 5 ayrı komisyon su baskınlarının görüldüğü ev ve işyerlerindeki hasar tespit çalışmalarına başladı..

Bu arada heyelen nedeniyle dün ulaşıma kapanan Siirt-Eruh karayolunu açma çalışmalarını sürdürülyor.

SEL KAMYONU GÖLETE SÜRÜKLEDİ

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Türkiye-Irak sınırında yapılan güvenlik barajlarından biri olan Siyahkaya Barajı inşaatına malzeme taşıyan 40 yaşındaki Hüseyin Gün yönetimindeki kullandığı kamyon da sel sularına kapıldı. Sel suları kamyonu sürücüsüyle birlikte bir gölete sürükledi. Olayın duyulması ardından gölette sulara gömülen kamyonun içinde bulunduğu belirtilen Gün'ü arama- kurtarma çalışmaları başlatıldı. Bölgede dalgıç ekibi bulunmadığı için Diyarbakır Sivil Savunma Müdürlüğü'nden ekip istendi.

ŞIRNAK’TA EVLERİ SU BASTI

Şırnak ve çevresindeki etkili sağanak yağış, Balveren Beldesi ile kent merkezinde etkili oldu. Bazı ev ve işyerleri su altında kalırken selin getirdiği küçük kaya parçaları ve toprak nedeniyle Şırnak- Hakkâri karayolu bir süre ulaşıma kapandı. Kent sakinleri ellerinde kazma- kürekle çalışarak evlerini suların basmaması için suyun yönünü değiştirmeye çalıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!