Sele kapılan 10 kişi radarlarla aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Sele kapılan 10 kişi radarlarla aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Halfeti'de yaşanan faciada, sele kapılan 10 kişi, Fırat Nehri'nde 40 kilometrelik alanda botlarla ve havadan da helikopterlerle aranıyor. Sonarların da kullanıldığı ve aralıksız süren çalışmalara rağmen kayıplardan dün de haber çıkmadı.

Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne bağlı Gözeli Köyü'nde geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen sel faciasına kurban giden 18 kişiden, henüz cesetleri bulunamayan 10'unu arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Botlara yerleştirilen radarlarla arama yapılmasına rağmen sonuca ulaşılamadı.

Gözeli Köyü'nün Değirmendere mevkiinde cuma günü öğleden sonra piknik yaparken, aniden bastıran şiddetli yağışta sele kapılan gurbetçi Okatan ve Yılmaz aileleriyle yakınlarından oluşan 19 kişiden sadece 11 yaşındaki Ali Gökçek kurtulmuş, 18 kişi de sel sularıyla Fırat Nehri'ne sürüklenmişti.

Almanya'da çalışan gurbetçi Ahmet Okatan, eşi Selda Okatan, Fransa'da çalışan gurbetçi Mikail Yılmaz, yakınları Özlem Yılmaz, Aynur Yılmaz, Sabiha Gökçek ve Savaş Şen ile Gözeli Köyü muhtarı Cumali Göçmen'in annesi Münüvver Göçmen'in ağaçlara takılan cesetli bulundu. Ölenler önceki gün toprağa verildi.

Kaybolan Mihriban Okatan, Fatma Okatan, Halit Gökçek, İbrahim Yiğit, Fikriye Yılmaz, Haydar Yılmaz, Atilla Yılmaz, Hülya Engin, Adile Engin, Dilek Öztürk, Fırat Nehri'nde aranıyor.

Botlara monte edilen radarlarla yapılan çalışmalardan ise sonuç alınamadı. Van 100. Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Meslek Yüksekokulu'ndan su altında aramalar için sonar cihazı istendi. Balıkçılar da ceset arama çalışmalarına katıldı. Askerler nehir boyunu 40 kilometre alanı kontrol altına aldı. Balıkçılar, Fırat suyunun çok soğuk olması nedeniyle dipte kalan cesetlerin bir hafta ile 15 günde su yüzüne çıkabileceğini belirttiler. Kayıp yakınlarından Mehmet Deveci ve Mehmet Serçe gerektiği gibi arama çalışması yapılmadığınından yakındı. Halfeti Kaymakamı Ali Akcan her türlü imkanı seferber ettiklerini söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!