Seks çetesini şantaj fotoğrafıyla yakalattı

Güncelleme Tarihi:

Seks çetesini şantaj fotoğrafıyla yakalattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2003 03:33

Birlikte oldukları kadınlara şantaj yaptıkları iddia edilen 3 kişi 30'ar yıl hapis istemiyle yargılanacak. Kurbanlardan K.E., mahkemeye sevişme fotoğraflarını delil olarak verdi.

İzmir'deki seks şantajı çetesini çökertmek için polis düğmeye bir ay önce bastı. İki yıllık yüksekokul mezunu 24 yaşındaki K.E., polise başvurup Mehmet Büyükdeveci'nin (33) kendisini evlenmek vaadi ile kandırıp zorla birlikte olduğunu, Uğur Dağcı (35) ile Alper Celal Alptüzün'ün de (32) fotoğraf ve görüntülerini çekip şantaj yaptığını öne sürdü. Polis gözaltına aldığı sanıkların evinde yaptıkları aramada çok sayıda video kaseti, birlikte oldukları kadınlarla çekilmiş çıplak fotoğraflar buldu.

Önce bara sonra eve

K.E. ifadesinde korkunç batağa nasıl düştüğünü şöyle anlattı: ‘‘Mehmet ile tesadüfen tanıştım. Mehmet, Uğur ve Alper ile bir bara gittik. İki duble votka içtim. İstemediğim halde eve götürdüler ve Mehmet zorla bana sahip oldu. Sonra da Uğur'un görüntülerimizi çektiğini söyledi.’’ Büyükdeveci'nin aradan bir yıl geçtikten sonra kendisini yeniden arayıp elindeki kaseti vereceğini söyleyerek Uğur Dağcı'nın işyerine götürdüğünü anlatan K.E. şöyle devam etti: ‘‘Burada Uğur'un bir bayanla sevişirken çekilmiş görüntülerini izletti. Kadının bir işadamının eşi olduğunu, 50 milyar lira isteyeceklerini, bu şekilde çok para kazandıklarını anlattı. Bana da kafeterya sahibi olan bir kişiyle ilişkiye girmemi, bunu da kasete çekip 100 milyar lira isteyeceklerini, bana 30 milyar lira vereceklerini söylediler. Kabul etmedim. Mehmet, bir süre sonra benimle ilgili kaseti vereceğini söyleyip büroya çağırdı. İlişkiye girmeye zorladı. Biz koltuğun üzerinde sevişirken Uğur birden içeriye girdi ve fotoğrafımızı çekti. Mehmet'in ardından Uğur da tecavüz etti. Ellerinden kurtulunca polise başvurup şikáyetçi oldum.’’

Biri tutuksuz yargılanacak

Adliyeye sevk edilen üç sanıktan Mehmet Büyükdeveci (33) ve Uğur Dağcı (35) tutuklanırken, Alper Celal Alptüzün (32) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Üç sanık, önümüzdeki günlerde ‘‘çete kurmak, zorla ve şantajla ırza geçmek, esrar tedarik etmek’’ suçlamasıyla 30’ar yıl hapis istemiyle yargıç önüne çıkacak.

Kendi istedi, birlikte olduk

Mehmet Büyükdeveci ise K.E., ile zorla ilişkiye girmediğini, kendi rızasıyla bugüne kadar defalarca birlikte olduklarını öne sürdü. Büyükdeveci, ifadesinde ‘‘Sevişirken Uğur resmimizi çekti. Fotoğrafı filmiyle birlikte K.'ye verdim’’ dedi. Sanıkların bugüne kadar K.E. dışında A.Y., G.G., E.U., A.T., F.Y., F.T. ve İ.G. adlı kızlarla şantaj yaparak cinsel ilişkiye girdikleri ve sevişme sahnelerini kamerayla video kasete çektikleri belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!