Şeker fabrikasında bor üretilecek

Güncelleme Tarihi:

Şeker fabrikasında bor üretilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2007 15:15

Eti Bor AŞ'ye bağlı Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü'nün, bor taleplerini karşılamak üzere Susurluk Şeker Fabrikası'nda boraks pentahidrat üretilmesi konusunda çalışma başlattığı bildirildi.

İşletme Müdürü Fahrettin Öztürk, son yıllarda dünyanın çeşitli yerlerinden gelen bor talebini karşılamakta zorlandıklarını belirterek, talepleri karşılamak için özelleştirme kapsamında bulunan Susurluk Şeker Fabrikası'nda yılın 8 ayında boraks pentahidrat üretilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Şeker üretimiyle bor üretiminin birbirine benzediğini ifade eden Öztürk, “Fabrikada yapılacak bazı ufak tefek değişikliklerle borun işlenmesi mümkündür. Bununla ilgili biz fizibilite çalışmalarına başladık. Müdürlüğümüz konuyla ilgili çalışmaları hızla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı nezdinde sürdürmektedir” dedi.

Öztürk, uzlaşmaya varılması durumunda Susurluk Şeker Fabrikası'nda boraks pentahidrat üretimine başlayacaklarını kaydederek, fabrikada çalışan işçilerin de kendi bünyelerine dahil edileceğini vurguladı.

İşletme bünyesindeki yatırımların devam ettiğini anlatan Öztürk, “Bunlar uzun vadeli yatırımlardır. İşletme olarak dünyanın çeşitli yerlerinden gelen bor taleplerini karşılamak için bu yatırımların bitmesini beklerken dünya bor pazarındaki pazar payımızı kaybedebiliriz. Bunun için kısa vadeli çözümler üretmek durumundayız. Susurluk Şeker Fabrikası'nda yapılacak değişikliklerle boraks pentahidrat üretilmesi de bu çözümlerden biridir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!