Sehitler onurumuz

Güncelleme Tarihi:

Sehitler onurumuz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 günlük Antalya gezisinin ilk gününde Serik İlçesi’nde 2 bin, Alanya’da da 5 bin kişiye seslendi.

Başbakan Tayyip Erdoğan’a “Sevgili Recep, gözünü sevdiğimin Recep’i” diye seslenen Kılıçdaroğlu, “Şehitler bizim onurumuzdur, şehitler bizim yüreğimizdir” diyerek, son terör olaylarını şöyle değerlendirdi:

Saygıyla anacağız

Şehitler bizim onurumuzdur, şehitler bizim yüreğimizdir. Şehitler sayesinde bu toprak yeşilleniyor, insanlarımız yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyor. Şehitlerimizi her ortamda saygıyla anacağız. Milletimizin başı sağolsun diyeceğiz. Ve bunu her ortamda dile getireceğiz.

Buse ve Şerife Teyze’nin ölümü

Terör hâlâ gündemde çok ciddi sorun olarak duruyor. İstanbul’da gerçekleşen bir saldırıda 17 yaşındaki Buse, Elazığ’daki saldırıda ise 70 yaşındaki Şerife Teyze, terörün hedefi oldular. Terörü tümümüz baştan sona lanetlemeliyiz. Teröre karşı çıkmalıyız. Buse’nin, Şerife Teyze’nin ölümüne hiçbir inanç, din, etnik değer gerekçe oluşturamaz. Teröre destek veren tüm unsurların karşısında olacağız. CHP siyasette etnik kimliği ve inancı esas almaz. Esas olan insandır. Tek bir gerçek vardır. İnsan inançları ve etnik kimliğiyle Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır. Siyasetin konusu işsizlik, yoksulluk, onurlu bir Türkiye yaratma mücadelesidir. Siyasetin konusu etnik kimlik ve inanç olamaz.

Zenginleşmeyeceğiz

Genel seçimlerde bir tarafta memleketi, fakir fukarayı, esnafı, çiftçiyi, fabrikacıyı, kendi ülkesini, onurlu Türkiye’yi düşünen bir anlayış, diğer tarafında yırtık ayakkabıyla siyasete girip Kısıklı’da duvarla örülü havuzlu villada keyif çatanlar olacak. Bu iki tercihten yana, birisine oy kullanacağız. Biz diyoruz ki, halktan yanayız. Biz asla siyasette zenginleşmeyeceğiz. Zenginleşmek bizim için haramdır diyoruz. Bizim için önce halk zenginleşecek. Çünkü siyasetçi halka hizmet için vardır. Yakınları, akrabalarını, yandaşlarını zengin etmek için yok. Önce halk ve en son sözümüz de halktır.

Aydınlığa çıkacağız

Türkiye’nin içinde bulunduğu karanlık noktadan aydınlığa çıkması için adım adım Türkiye’yi dolaşıyoruz. Siz parlamentoda naylon faturacı milletvekili, ihaleye fesat karıştıran milletvekili, kul hakkı yiyen milletvekili, TBMM’de kalpazan görmek ister misiniz? O zaman size bir görev düşüyor. Biz yollara düştük, hep beraber yürüyeceğiz, hep beraber koşacağız. Rantın değil, halkın iktidarını kuracağız.

Recep Bey hoşlanmıyor

Recep Bey’in çiftçiyle arası iyi değil, çiftçiden hoşlanmıyor. Seçimlerde o çiftçiye ‘Ananı da al git’ demişti. Serikli çiftçi kardeşlerime sesleniyorum. Seçimlerde anamızı, babamızı, kardeşimizi, amcamızı, komşumuzu alacağız sandığa gideceğiz ve çiftçiden hoşlanmayan Recep Bey’i ve onun düşüncesini sandığa gömeceğiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!