Şehit uzman onbaşının cenazesi Adana'ya gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit uzman onbaşının cenazesi Adanaya gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2009 12:16

ŞIRNAK’ın Küpeli Dağı'nda arazi taraması yaparken PKK’nın yola döşediği uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu şehit olan uzman onbaşı Kürşat Can’ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Adana’nın Ceyhan İlçesi'ne gönderildi.

Şırnak ile Cizre arasında bulunan Küpeli Dağı'nda PKK’nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonda arazi araması sırasında, teröristlerin yola döşediği mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit olan uzman onbaşı Kürşat Can için bu sabah 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında tören düzenlendi. Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu ile Şırnak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör ve askeri yetkililerin katıldığı törenden sonra, şehit onbaşı Kürşat Can’ın cenazesi, Şırnak’ın il ve ilçelerini geliştirme vakfı (ŞİRGEV)’na ait ambulansla memleketi olan Adana’nın Ceyhan ilçesine gönderildi.
Bu arada, Küpeli Dağında başlatılan geniş çaplı operasyonlar ise devam ediyor. Sikorsky helikopterlerin asker ve malzeme taşıdığı operasyon bölgesinde, kobra tipi helikopterler ise Küpeli Dağında teröristlerin saklanabileceği derin vadileri ve mağaraları bombalıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!