Şehit mevliti ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Şehit mevliti ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2007 09:47

TUNCELİ'de, geçen yıl 14 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerin mayınlı saldırısında şehit olan Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli 2 polis memuru için şehit oldukları yerde mevlit okutuldu.

Haberin Devamı

MEVLİTTEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Tunceli Emniyet Müdürü Osman Öztürk, “2 yiğit evladımızı burada şehit vermiştik. Ruhları şad olsun, onları şükran ve minnetle anıyoruz, Şehitlerimiz vatan toprağının solmayan çiçekleridir” dedi. Mevlitten önce Öztürk'ün yazdığı ‘Şehitlere Ağıt’ adlı şiir okundu.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü personeli, görev değişimine giderken, Esentepe Mahallesi'nde PKK'lı teröristler yola döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlatmış, polis memurları Abdulgafur Erkan ile Recep Tokur şehit olmuştu. Polis memurlarının şehit olmalarının birinci yılında Tunceli Emniyet Müdürü Osman Öztürk, polis memurlarının şehit olduğu yerde mevlit okuttu. Mevlide, Emniyet Müdürü Osman Öztürk ile emniyet personeli katılırken, bazılarının ağladığı görüldü.

Haberin Devamı

Tunceli Emniyet Müdürü Osman Öztürk, bulundukları noktada bir yıl önce iki yiğit evlatlarını şehit verdiklerini söyledi.

Şehitleri minnetle andıklarını, onların vatan toprağının solmayan çiçekleri olduğunu belirten Öztürk, şöyle konuştu:

“Türkiye Cumhuriyeti devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, vatandaşlarımızın can ve malını gece gündüz demeden karda, soğukta her türlü olumsuzlukta korumak üzere görev yapan kahraman güvenlik kuvvetlerimiz, askerimiz, jandarmamız ve polisimiz bu uğurda nice şehitler verdi. Kanlarını vatan toprağına döktüler ve al bayrağımıza da rengini verdi. İki kardeşimiz Tunceli'nin huzur ve güvenliğini sağlamak ülkemizi bölmeye çalışan hain terör örgütüne karşı vatandaşlarımızı korumak üzere bu noktada görev yerlerine gidiyorlardı. Ama hain teröristler, hain terör örgütleri burada haince daha önceden yerleştirilen bir patlayıcının patlatılmasıyla kanlarını yine vatan toprağına döktüler. Recep ve Abdulgafur kardeşimizin ruhları şad olsun diyoruz. Tunceli polisi her zaman görevlerini büyük bir vatanseverlikle yerine getirmiştir. Bugün buradaki anmamızla bundan sonra onlardan aldığımız, arkadaşlarımızın kanlarını döktü yerden alacağımız güçle görevlerimizi daha büyük bir gayret ve kahramanlıkla yerine getireceğiz.”

Haberin Devamı

Mevlitte Tunceli Emniyet Müdürü Osman Öztürk'ün yazdığı ‘Şehitlere Ağıt’ adlı şiir okundu. Öztürk'ün şiiri şöyle:

Nice şehitler verdik vatan uğruna
Hiçbir kuvvet alamayacak benim milletimi boyunduruğuna
Ülkemin toprakları bir bütündür bölünemez
Vatan toprakları namerde verilemez
Şehitler yüreklerde yaşar anısı silinemez
Karanlık gecelerde dağlar başında
Vatan için göğsünü siper eder genç yaşında
Kahramanlık türküsü yazılıdır mezar taşında
Şehitler yüreklerde yaşar acısı sönmez
Türkiye’nin insanları kardeştir biline
Bölemezsin Alevi, Türk, Kürt, Suni diye
Sorarım bu husumet bu kin niye
Kahraman bir ulusun vatandır Türkiye

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!