Şehit ailelerinin evine ateş düştü

Güncelleme Tarihi:

Şehit ailelerinin evine ateş düştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2008 12:12

Kuzey Irak'ta başlatılan kara harekatının ilk gününde şehit olan askerlerin memleketi Konya, Çanakkale, Çorum, Trabzon ve Diyarbakır'da yas var.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak'ta sürdürdüğü operasyonlarda şehit olan 5 askerden 4'ünün cenazesi, Ankara'ya gönderildi.

Terör örgütü unsurlarına yönelik Kuzey Irak'ta sürdürülen operasyonlarda şehit olan 5 askerden, piyade uzman çavuş Yasin Keyvanoğlu, er İbrahim Gedik, kıdemli çavuş Selam Kemer ile er Erkan Aslan'ın cenazesi, sabah saatlerinde Van'a getirildi.

Ambulansla Ferit Melen Havaalanına getirilen cenazeler için burada uğurlama töreni düzenlendi.

Törene, askeri yetkililer ile Türk Hava Yolları'na ait uçakla Ankara'dan Van'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Gülşen Orhan ile İkram Dinçer, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Emniyet Müdürü Salih Kesmez, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

Şehit askerlerin cenazeleri, Türk Hava Yolları'na ait uçakla Ankara'ya gönderildi.

KONYA'YA ATEŞ DÜŞTÜ

Kuzey Irak'ta başlatılan kara harekatının ilk gününde şehit olan 25 yaşındaki Sağlık Astsubay Selam Kamer'in Ilgın İlçesi'ndeki babasının evine ateş düştü. Güçlükle ayakta durmaya çalışan baba Abdullah ile anne Rabia Kamer, çocuklarının şehit haberini almadan 1 gün önce posta ile fotoğrafının geldiğini söyledi. Kamer ailesi ve yakınları, Selam Kamer’in son fotoğrafına bakıp gözyaşı döktü.

Ilgın İlçesi Ilıca Mahallesi'nde bulunan şehitin baba evi taziye ziyaretçileriyle doldu taştı. Kaymakam Cahit Işık ve Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Akıncı'nın ziyareti sırasında şehitin babası Ilgın Şeker Fabrikası'nda işçi olarak çalışan Abdullah Kemer ile ev kadını 2 çocuk annesi Rabia Kamer, sinir krizleri geçirdi. Sağlık Astsubay Selam Kamer'in şehit düştüğü haberi dün saat 23.00 sıralarında verilirken gözü yaşlı anne- babaya, 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Kamer çifti, çocuklarının şehit haberini almadan 1 gün önce postadan yeni fotoğrafının geldiğini söyledi. Bolu ve Manisa’da görev yaptıktan sonra Siirt'e tayini çıkan Astsubay Selam Kamer'in sınır ötesi harekat için bölgeye gönderildiği belirtildi. Şehit astsubayın dedesi Yakup Ez, torununa özenle baktıklarını belirtip, “Onu bu yıl evlendirmeyi düşünüyorduk” dedi. Şehit Selam Kamer'in adını aldığı dedesi Selam Kamer ise, “Dün postadan mektubu geldi. Mektubun içerisinde son çektirdiği fotoğrafı vardı. Fotoğrafa uzun süre baktık. Bugün de şehit haberini aldık” dedi.

Haberin Devamı

ÖSS'ye hazırlanan şehit astsubayın kız kardeşi Emine Kamer'in postadan gelen ağabeyinin fotoğrafını üniversite sınavı hazırlığı için gittiği dershaneye götürüp, arkadaşlarına gösterdiği belirtildi.

Ailesi, Astsubay Selam Kamer'in Mahmuthisar Köyü'ndeki köy mezarlığında toprağa verilmesini kararlaştırdı. Bunun üzerine şehit mezarı kazıldı. Askeri yetkililer şehit için cenaze töreninin yarın öğle namazı ardından Ilgın İlçe Merkezi'ndeki Çukur Camii'de düzenleneceğini açıkladı. Cenazenin akşam saatlerinde Ilgın'a getirileceği açıklandı.

Çanakkale'ye şehit acısı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yönelik kara harekatında şehit düşen askerlerden er Gökhan Özkan'ın Çanakkaleli olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, havaalanında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı karşılamak üzere beklerken gelen bir telefonla kara harekatı sırasında şehit olan askerlerden birinin Çanakkaleli olduğu bilgisini aldı. Şehit komando piyade er Gökhan Özkan'ın Siirt 3'üncü Komando Tugayı'nda vatani görevini yaptığı, dün saat 13.45'de şehit düştüğü belirtildi. Şehit askerin cenazesinin Çanakkale'ye ulaştıktan sonra doğum yeri olan Çanakkale'nin Yenice İlçesi'ne bağlı Boydanlar Köyü'nde toprağa verileceği açıklandı.

Kara harekatında şehit düşen Uzman Çavuş memleketi Çorum’a getirildi

Kuzey Irak’ta PKK’lı teröristlere yönelik başlatılan kara harekatında şehit düşen bordo bereli Özel Kuvvvetler'de görevli Uzman Çavuş 30 yaşındaki Yasin Keyvanoğlu’nun cenazesi bu sabah memleketi Çorum’un Sungurlu İlçesi’ne getirildi. Sungurlu'yu yasa boğan Uzman Çavuş Keyvanoğlu, bugün ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından önceki akşam başlatılan kara harekatında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmalarda şehit olan 5 askerden Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu’nun cenazesi, bugün sabah saatlerinde memleketi Çorum’un Sungurlu İlçesi’ne getirildi.

‘MÜRÜVVETİNİ GÖREMEDİK’

Çocuklarının şehit olduğu haberini alan 52 yaşındaki Sultan ve 55 yaşındaki Seyfi Keyvanoğlu sinir krizleri geçirdi. Keyvanoğlu çifti, eve akın eden yakınları, komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. 7 yıldır sınır bölgesinde görevli şehit Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu’nun 3 hafta önce evine izin için geldiği belirtildi. Ablası 31 yaşındaki Züleyha Kevanoğlu, “3 hafta önce izne geldiğinde ‘ona evlenmeyecek misin?’ diye sordum. Bana ‘benim evlenmek gibi bir düşüncem yok. Ben vatanıma hizmet etmek istiyorum. Tek düşüncem bu’ diye yanıt verdi. Onun mürüvvetini göremedik” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

Babası Seyfi Keyvanoğlu ise oğluyla en son geçen salı günü telefonla görüştüğünü belirterek, “Bana, ‘baba ben iyiyim. Ama uzun bir süre görüşemeyeceğiz. Çünkü göreve gidiyorum. Beni merak etmeyin’ dedi. Operasyondan haberimiz yoktu. Yüreğimiz yanıyor. Oğlum bizi bırakıp nereye gidiyorsun” diye gözlaşı döktü.

Şehit haberini alan tüm Sungurlular, Keyvanoğlu ailesine başsağlığı dilemek için evlerine geldi. Türk Bayrağı'nın asıldığı şehidin evinde gözyaşı hiç durmadı. Terör örgütü PKK’ya lanet yağdırıldığı Sungurlu’da ikindi namazının ardından şehit Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu son yolculuğuna uğurlanacak.

ŞEHİT ER ASLAN'IN BABASI: “ÇOK ÜZGÜNÜZ”

 Irak'ın kuzeyinde başlatılan kara harekatında şehit olan askerlerden Diyarbakırlı komando er Erkan Aslan ailesi yasta.

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü unsurlarına karşı sürdürülen sınır ötesi harekatta teröristlerle çıkan çatışmada dün şehit olan 5 askerden biri olan er Erkan Aslan'ın Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini yaptığı bildirildi.

Balaban köyünde yaşayan Baba Hakkı Aslan, dün gece Eğil Kaymakamı Memduh Tura ile askeri yetkililerin evlerine geldiğini belirterek, “Oğlum Erkan'ın Irak'taki operasyonda şehit olduğunu ve cenazesinin bugün geleceğini söylediler. Çok üzgünüz” dedi.

Terhisine 2 ay kaldığı bildirilen Erkan Aslan'ın cenazesinin yarın düzenlenecek törenle Balaban köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

“Teröristleri dağda aramasınlar”

Kuzey Irak'ta başlatılan kara harekatında şehit düşen askerler arasında bulunan 21 yaşındaki Jandarma Komando Er İbrahim Gedik'in babası 70 yaşındaki İbrahim Gedik, “Eğer ihtiyaç olursa 2 oğlumla birlikte biz de seve seve gideriz. Ancak, teröristleri dağda aramasınlar” dedi.

Trabzon’da bir züccaciye dükkanında çalışan ve lise öğrenimini yarıda bırakan Jandarma Komando Er İbrahim Gedik'in şehit olduğu haberi ailesine saat 00.30 sıralarında verildi. Abdurrahman Gedik'in Toklu Mahallesi Cennet Sokak Vadi Apartmanı'ndaki evine gelen bir albay, sağlık ekibi ve askeri yetkililerin verdiği acı haber üzerine komşuları ve akrabaları eve akın etti. Annesini 2 yıl önce kaybeden ve İzmir Narlıdere'deki acemi eğitimi ardından gönüllü olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gitmek istediği belirtilen Jandarma Komando Er İbrahim Gedik, yakınlarıyla hasret gidermek için son olarak kurban bayramında 10 günlük izne geldi. 6 aylık asker olan şehit Er Gedik’in ağabeyleri 38 yaşındaki Emin Gedik ile 32 yaşındaki Habip Gedik'in de Güneydoğu'da askerlik yaptığı ve birçok çatışmaya katıldığı belirtildi. 3'ü erkek 5 kardeşin en küçüğü olan İbrahim Gedik'in 2 gün önce kendisini aradığını belirtilen ağabeyi Emin Gedik, şöyle dedi:

“Kuzey Irak'a operasyona gideceğini söyledi. Ondan sonra bir daha haber alamadım. En son kurban bayramında izine gelmişti. 3- 4 günde bir arardı. Bazen operasyonlara gidip geldiğini söylüyordu. Teröristleri dağda aramasınlar. Türkiye'nin birçok yerinde var. Önce onları temizlesinler. Bizim içimiz yandı, Allah geride kalanlara sabır versin. Diğer şehitlerin de ailelerine başsağlığı diliyorum.”

Oğlu Emin Gedik ile birlikte eline Türk bayrağı ve şehit oğlunun fotoğrafını alan baba Abdurrahman Gedik ise, duygularımı izah etmede zorlandığını söyledi. Baba Gedik, şöyle konuştu:

“Ben evladımı vatan için kaybettim. İki evladım ve bir de ben kaldım. Eğer ihtiyaç olursa biz de seve seve gideriz. Bazı milletvekillerinin Meclis'te çıkıp Türkiye'ye laf atmaları bana çok koyuyor. Ben o çocuğu yetiştirdim ama bir de bana sorun. Aç gezdim, çocuğumu tok gönderdim askere. Yine de vatan sağolsun. Dağda aramasınlar teröristleri. Gece geç saatlerde kapı zili çaldı. Karşımda askerleri gördüğümde o an anladım. Operasyona gideceğini çocuklarım biliyordu, ama benim haberim yoktu. Benim yüreğim yandı, başkalarınki yanmasın. Bu işi Talabani, Barzani ve başka yerde arasınlar. Yazık fakir fukarının çocuğuna. Artık yeter” diye konuştu.

Gedik ailesinin oturduğu eve de Türk bayrağı asılırken, bu gece Trabzon’a getirilmesi beklenen Şehit Jandarma Er İbrahim Gedik'in cenazesinin yarın şehitlikte toprağa verileceği bildirildi.

 

TÜRKİYE BU KEZ YALNIZ DEĞİL

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!