Şehir eşkıyasına karşı Gürpınarlar'a destek yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Şehir eşkıyasına karşı Gürpınarlara destek yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Alt kat komşuları Mehmet Şirin Örnek ve 4 arkadaşı tarafından saldırıya uğrayarak feci şekilde dövülen Feryal-Aydın Gürpınar çifti, Türkiye'de uzun süredir devam eden ancak korku nedeniyle susulan, ‘kent terörü’nün yeniden gündeme gelmesini sağladı. Olayı duyan kadın dayanışma dernekleri ve birçok siyasi, Gürpınar çiftini arayarak destek verdiklerini belirttiler.

SİYASİLER ARADI

Hemen tüm siyasi partilerden ve Başbakanlık Müsteşarlığı'ndan kendisine telefonlar yağdığını belirten Aydın Gürpınar, ‘‘Siyasilerin bu olaya bu denli önem vermeleri bizim yaşadığımız şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu da kanıtlıyor’’ diye konuştu. Uluç Gürkan, Murat Karayalçın, Eşref Erdem, Erol Tuncer, Mehmet Dülçer gibi birçok siyasi parti mensubunun kendisine ‘‘Nasıl yardımcı olabiliriz’’ sorusunu yönelttiğini de söyleyen Aydın Gürpınar'ın verdiği ‘‘Esas, siz ne yapabilirsiniz’’ yanıtı ise kentte şiddetin tahammül sınırlarını zorladığının bir kanıtı.

SARAL EL KOYDU

Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral da, olaya el koydu. Konuyla bizzat ilgilenen Saral, soruşturmanın derinleştirilmesi ve saldırıda yer alan diğer faillerin yakalanması talimatını verdi. Saral, ‘‘Bizim görevli olduğumuz bölgede eşkıyalık yapılamaz. Bunlar şehir değil, apartman eşkıyası. Bu tür eşkıyaların başkentte huzuru bozmalarına müsaade etmeyeceğiz’’ dedi.

KADINLARDAN DESTEK

Ankara'da 5 sivil toplum kuruluşu ortak bir bildiriyle, ‘Yalnız değilsiniz, olayın peşini bırakmayacağız’ mesajını verdi. Gürpınar çiftinin de üyesi oldukları Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği'nin saldırıyı kınayan bildirisine, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Çağdaş Toplum Platformu Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ankara Şubesi ve Kavaklıderem Derneği de destek verdi.

Emniyet çevreleri, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun getirdiği sınırlamalar nedeniyle bu tür olaylarda çaresizlik içinde kaldıklarını belirtiyorlar. Sözkonusu yasaya göre, 7 yıldan daha az hapis cezası öngören bir suç işlenmesi halinde fail ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılıyor. Ancak yargı çevreleri, bu olayla ilgili olarak iki ayrı suçtan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabileceğini belirttiler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!