Şehidin cenaze töreninde Bakan Yıldız'a yumruk

Güncelleme Tarihi:

Şehidin cenaze töreninde Bakan Yıldıza yumruk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2010 14:59

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şırnak'taki silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın Kayseri'deki cenaze töreninde bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

İŞTE BAKANA YUMRUK ANI / WEB TV

İŞTE KARE KARE BAKAN'A SALDIRI ANI

SALDIRGAN BÖYLE GÖZALTINA ALINDI / WEB TV

ŞEHİT YÜZBAŞI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / WEB TV

 

Cenazenin defin işlemi sonrasında, kalabalık dağılırken üzerinde sarı renkli mont olan bir kişi, kalabalığı yararak Bakan Yıldız'a yumruk attı.                          

Yüzüne aldığı darbeyle yaralanan Bakan Yıldız, ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Bakan Yıldız’a yumruklu saldırıyı yapan kişinin Kayseri Merkez Endüstri Meslek Lisesi beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek (37) olduğu ve olayla ilgili dört kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

BAĞIRARAK VURDU

Cenaze töreninin ardından saldırganın “Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bu yumruk Türk milletinin yumruğudur. Gördünüz işte” diye bağırdıktan sonra Bakan Yıldız'a yumruk vurduğu belirtildi.

BURUN KEMİĞİNDE KIRIK VAR

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi  Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Muhammet Güven, Kayseri'de şehit cenazesi töreni  sırasında yumruklu saldırıya uğrayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner  Yıldız'ın “burun kökünde ufak bir kırık olduğunu, tedavisinin yapıldığını ve  kendisini taburcu ettiklerini” bildirdi.

Güven, yaptığı açıklamada, uğradığı yumruklu saldırı sonucu  Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde tedavi altına alınan Yıldız'ın  hastaneye geldiğinde burnunda ufak bir kanama olduğunu söyledi.

Kanamanın, gözlüğün camları arasında bulunan demir parçanın burnunun üst tarafını kesmesinden kaynaklandığını anlatan Güven, “Sayın Bakanımızın burun  kökünde ufak bir kırık vardı. Tedavisi yapıldı ve kendisini taburcu ettik.  Burnuna iki dikiş atıldı ve kanaması durduruldu. Dikişin üzerinde ufak bir tampon  var. Bundan sonra da kendisi için özel bir tedavi gerektirecek durum yok” diye  konuştu.

Taburcu olan Taner Yıldız, TBMM'deki anayasa değişikliği teklifi görüşmelerine katılmak üzere polis helikopteriyle Ankara'ya gitti. Yıldız'ın bulunduğu helikopter Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesine indi. Yıldız burada doktor kontrolünden geçmek üzere hastaneye girdi.

AÇIĞA ALINDI

Haberin Devamı

Enerji bakanı Taner Yıldız’a yumruk atan öğretmen açığa alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

'BiRLiĞiMiZE TAHAMMÜLÜ OLMAYAN BiR ADIM'

Cumhurbaşkanı Gül, saldırıyan uğrayan Bakan'ı ve Kayseri Valisi'ni arayarak olayın detaylarını sordu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı telefonla arayarak 'yumruklu saldırı' ile ilgili bilgi alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'den ayrılırken yaptığı açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruk atan kişiyi, 'haddini ve kendini bilmez bir kişi' olarak niteledi ve sözlerine şöyle devam etti: Emniyet teşkilatımız şu anda ifadeleri almış vaziyette. Bu tür şeyleri arzu etmiyoruz. Şehitlerimizin cenaze törenlerinin istismar edilmesi ve bunların bir istismar aracı olarak kullanılmasını; ülkemizin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne tahammülü olamayanların attığı adımlar olarak görüyoruz. Bunlar nereye mensuptur, neyin nesidir? Bunların hepsi ortaya çıkacak. Bunların bir arkası var. Ondan sonra gerekli olan açıklamalar yapılır.

Haberin Devamı

BDP'DEN "GEÇMİŞ OLSUN"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  yumruklu saldırıya uğrayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner  Yıldız'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Alınan bilgiye göre, Kayseri'de cenaze töreni sırasında yumruklu  saldırıya uğrayan Bakan Yıldız'ı telefonla arayan Demirtaş, Yıldız'a geçmiş olsun  dileğinde bulundu ve saldırıyı kınadığını söyledi.

Demirtaş ayrıca, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la da  telefonla görüşerek, Bakan Yıldız'a yönelik saldırıyı kınadığını ifade etti.

CENAZEDE AÇILIM'A TEPKİ

ŞEHİT YÜZBAŞININ CENAZE TÖRENİ / FOTO GALERİ

Balveren Beldesi Araköy yolunda 5 gün önce Milli Taburu'ndan Şırnak'a asker taşıyan sivil plakalı minibüse bir grup PKK'lı terörist tarafından yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olan Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi nüfusuna kayıtlı Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya için, kent merkezindeki Hunat Camii'nde tören düzenlendi. 3 yıl önce ölen babası merhum astsubay Abdülbaki Çetinkaya gibi askerlik mesleğini seçen şehit Yüzbaşı Çetinkaya'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, öğle saatlerinde Asker Hastanesi'nden alınarak, camiye getirildi. Silah arkadaşlarının nöbet tuttuğu cami avlusunda, şehit aileleri de hazır bulundu.

Cenaze törenine gelen ve oğlu İsmail'i 1 yıl önce Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki bir karakola düzenlenen saldırıda kaybeden şehit annesi Sultan Uygun da, “Oyy şehidim oy.. Beni de gömün. Şehit yüzbaşı benim de oğlum sayılır” diye gözyaşı döktü.

Cenazeye katılanlar PKK aleyhinde slogan atarken, ellerindeki Türk bayraklarını salladı. Evli ve 1 çocuk babası şehidin resim öğretmeni olan eşi Şelale, kaybettiği eşinin tabutunun başında üzgün gözlerle, uzun süre bekledi. Şelale Çetinkaya, daha sonra kayınvalidesi Tülay Çetinkaya ile birlikte şehitliğe kadar kortejle birlikte yürüdü.

Cenaze töreni öncesi, bakanlar cami avlusuna gelmeden önce şehit yakınları ve çok sayıda kişi ‘açılım çalışmaları' ve Samsun'da 2 polisin şehit olması ve öncesindeki olaylar için kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk ile hükümete tepki gösterdi.

Haberin Devamı

KAYSERİ'NİN 165. ŞEHİDİ

Kayseri'nin teröre verdiği 165'inci şehit olarak nitelendirilen Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya için düzenlenen ve yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı cenaze törenine Vali Mevlüt Bilici ve Ankara'daki Anayasa görüşmelerine ara verip, polis helikopteriyle gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanı sıra TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Kayseri milletvekili Sadık Yakut, milletvekili Ahmet Öksüzkaya, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 4'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman, Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz, 12'nci Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, kent protokolü ve üst rütbeli subaylar katıldı. Levent Çetinkaya’nın cenazesi, Hunat Camii'nde düzenlenen, Müftü Şaban İşlek'in kıldırdığı namaz ardından, askeri törenin ardından Kartal’daki Garnizon şehitliğinde toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!