Şehidi 10 bin kişi uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Şehidi 10 bin kişi uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2009 15:10

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, askeri aracın teröristlerin yerleştirdiği mayına çarpması sonucu 6 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara’da GATA’da dün şehit olan Er Oğuz Kır bugün memleketi Kocaeli’nin Kandıra İlçesi’ne bağlı Kefken Köyü’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Cenaze törenine Donanma Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Kara Kuvvetleri Komutanlığı EDOK Destek Eğitim ve Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi ile çok sayıda yüksek rütbeli subay ve il protokolu katıldı. Yaklaşık 10 bin kişilik kalabalık bölücü örgüte lanet yağdırdı.

Mayın patlaması sırasında kollarının koptuğu öğrenilen, tedavi gördüğü Ankara GATA’da üç gün önce beyin ölümü gerçekleşen ve yaşam destek ünitesine bağlıyken dün ölen şehit er Oğuz Kır’ın cenazesi bugün memleketi Kocaeli’nin Kandıra İlçesi’ne getirilerek Devlet Hastanesi Morguna bir süre kondu. Cenaze töreni Kandıra İlçesi’nin Kefken Köyü’nde gerçekleştirildi.


Kır ailesinin 4’ü kız 5 çocuğundan biri olan ve geçen yıl Kasım ayında askere gittiği öğrenilen 21 yaşındaki Oğuz Kır’ın cenaze törenine, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Donanma Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Kara Kuvvetleri Komutanlığı EDOK Destek Eğitim ve Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Donanma Kurmay Başkanı Tümamiral Bülent Bostanoğlu, Harp Filosu Komutanı Tümamiral Deniz Cora, yüksek rütbeli subaylar, CHP milletvekili Hikmet Erenkaya, AKP Milletvekili Sibel Gönül, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile il protokolu, ailesi ve 10 bine yakın vatandaş katıldı. Cenaze töreninde Oğuz Kır’ın annesi Hacer, babası Kemal Kır ile kızkardeşleri Hatice, Ayşe, Emine ve Handan Kır diğer yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı.

Haberin Devamı

AKP'Lİ KADIN VEKİL ÖN SAFTA

Kefken Camii’nde öğlen kılınan cenaze namazı sırasında AKP Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül erkeklerle birlikte en ön sırada saf tuttu.

Cenaze töreni sırasında gazetecilerin sorusu üzerine Donanma Komutanı Oramiral Uğur Yiğit “Duygularımı tahmin ediyorsunuz” derken, Korgeneral Galip Mendi ise “Başımız sağolsun. Türk Milletinin başı sağolsun. Söylenecek bir şey yok” demekle yetindi. Cenaze ardından köy mezarlığında toprağa verildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!