'Şefkat tokadı'

Güncelleme Tarihi:

Şefkat tokadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 00:01

İzmir ‘Askeri Casusluk’ davasına ilişkin kumpas soruşturmasında ikinci iddianame hazırlandı. 48’i tutuklu 23’ü firari 102 sanık hakkında 15 yıla kadar hapis istenen iddianamede FETÖ’nün çocukları daha küçükken nasıl eğitip orduya soktuğuna ilişkin tespitlerin yanı sıra evliliklerle ilgili çarpıcı tespitler de yer aldı. Şüpheliler arasında Fetullah Gülen’in de yer aldığı iddianameden bazı bölümler şöyle:

Haberin Devamı

SON DERECE SİNSİ
“Örgüt gerçek amacını ve yöntemlerini başlangıçta gizleyerek, özellikle askeri darbe yapabilecek etkinliği olan mahrem hizmetler sınıfında istedikleri güce ulaşana kadar, son derece sinsi şekilde yapılanmasını tamamladığına inandıktan sonra, öldürücü darbe için son derece acımasızca harekete geçmiştir. Terör örgütü, yöntemlerini sorgulayan, muhakeme eden üyelerini bile ‘şefkat tokadı’ altında tehdit eden, cezalandıran, yabancı istihbarat örgütleri tarafından yönlendirildiği ve eğitildiği açık olan bir maşadır.

BEYİN YIKAMA
Alınan ifadeler ve bilgi belgeler incelendiğinde FETÖ/PDY’nin Işık Evleri’nde yetiştirilmek üzere zeki ve maddi geliri düşük 12-13 yaş grubu çocukları seçtiği, örgüt lideri Fetullah Gülen’in sohbet videolarının izlettirilerek ses kayıtlarının dinletildiği, Gülen’in insanüstü özellikleri olduğundan bahsedilerek beyinlerinin yıkandığı, itaat duygusunun geliştirildiği...

Örgüte kazanımı sağlanan askeri okullara girme çağı gelen çocuklara Gülen için bir askeri öğrencinin 1000 tıp ya da mühendislik öğrencisinden değerli olduğu fikrinin aşılandığı,

GÜZEL KADIN AYRIMI
Askeri okullarda ve meslek hayatında deşifre olmamak için namaz kılmamaları ve oruç tutmamalarının belirtildiği,

FETÖ/PDY terör örgütünün örgüt terminolojisinde askeri öğrenciler, teğmen ve Yarbay rütbesi arasındaki örgüt mensuplarının ‘yıldız’ olarak, albay- general rütbesinde olanların ise ‘kılıç’ olarak anıldığı...

“Güzel ve zeki olan kadınların subay, savcı, hâkim, MİT mensupları, rütbeli emniyet mensupları, genç bürokratlar, savcı ve hâkim olacak avukat ve zengin mütevelli esnaflarla evlendirilmek üzere sınıflandırıldığı anlaşılmıştır.

Askerlerle evlendirilecek kadınların tesettürlü giyimden vazgeçirildiği anlaşılmıştır.

Eşlerin mahrem bilgilerini FETÖ yapılanmasında bağlı bulundukları imamlara aktararak fişleme arşivi oluşturulmasına katkı sağladıkları anlaşılmıştır.

Her cemaat mensubu bekar kadının resimlerinin kataloglarda yer aldığı, örgüt mensuplarının abiler aracılığıyla evlilik çağına gelen çocuklarını bu kataloglara eklettirdiği anlaşılmaktadır.”

İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya’nın hazırladığı iddianamede ‘silahlı terör örgütü kuruculuğu, yöneticiliği, üyeliği’yle suçlanan sanıklar arasında şu isimler var: Emekli Albay Gürsel Yüce, eski Tümgeneral Hamza Koçyiğit, eski Roma Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Mehmet Demirağ, FETÖ üst düzey yöneticileri Mehmet Ali Büyükçelebi, Mehmet Ali Şengül, Mehmet Hanefi Sözen, Naci Tosun ve İsmail Büyükçelebi.

BAKMADAN GEÇME!