Sedyeye zincirlediler

Güncelleme Tarihi:

Sedyeye zincirlediler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kartal - TEM Otoyolu Sultanbeyli mevkiinde geçen ay, trafik polislerinin kontrol için bir kamyonu durdurdukları sırada meydana gelen zincirleme kazada kullandığı otobüsle bir kişinin ölümüne, kendiside dahil 17 kişinin yaralanmasına neden olan Ramazan Acar, duruşmaya sedyede ve iki kolu zincirle bağlı olarak getirildi. Yaralı olduğu için sedyede ile getirilen ve ifade veren Acar'ın kollarının sedyeye zincirlenmesi adliyedeki vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kartal 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada 10 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan Acar, ‘‘Polis bir kamyonu durdurmuştu. Ona başka bir kamyon çarptı. Fren yaptım ama kamyondan dökülen inşaat malzemeleri yüzünden kayıp öndeki kamyona çarptım. Kazada bir suçum yok tahliyemi istiyorum’’ dedi. Diğer tutuklu sanık kamyon şoförü Yusuf Çolak da önündeki kamyonun hareket halinde olduğunu zannederek çarptığını söyleyip tahliyesini istedi.

Kaza sırasında başına kamyonun kasasından mallar dökülen ve boynundan yaralanan trafik polisi Mehmet Bayar ise, kontrol için durdurdukları kamyonun dörtlü lambalarını yaktığını ancak arkadan gelen diğer kamyonun buna rağmen duramayıp çarptığını söyledi. Kırıklar için takılan kafasındaki demir çemberle duruşmaya gelen Bayar, ‘‘Suçlu arkadan gelen diğer kamyon sürücüsüdür’’ dedi.

Duruşma diğer müştekilerin dinlenmesi için bir ay sonraya ertelenirken Acar ve Çolak'ın tahliye istemleri reddedildi. Otobüs şoförü Ramazan Acar, geldiği gibi sedyeye zincirlenerek tekrar hastaneye götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!