Sedyede bıçağa 10 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Sedyede bıçağa 10 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2010 14:40

SİİRT'te, yerel radyoda çalışan arkadaşını ziyarete gittiği sırada kendisini takip eden yakınlarından korkup çıktığı 6'ncı katın balkonundan düşüp ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki Narin E.'yi sedye üzerindeyken bıçaklayan amcası Abdurrahim E. ile ilgili iddianame tamamlandı.

İddianamede, tutuksuz sanık Abdurahman E.'nin ‘kasten yaralama ve tasarlayarak adam öldürmeye teşebüs’ suçlarından 10 yıl hapsi istendi.

Siirt'te yerel radyoda çalışan erkek arkadaşını 12 Haziran 2009'da ziyaret eden Narin E., kendisini takip edip radyoya gelen babası ve ağabeylerinden korkup balkona çıktı. 6'ncı kattaki balkondan düşerek ağır yaralanan N.E kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nden, Diyarbakır'a sevk edilmek isterken ambulansa bindirildiği sırada bu kez amcası Abdurrahim E.'nin bıçaklı saldırısına uğradı. Polisin müdahale etmesi ile amca ve radyoyu basan yakınları yakalanırken, Narin E. Diyarbakır'da tedavi altına alındı. Daha sonra devlet koruması altına alınan Narin'le ilgili koruma kararı kendi isteği ile kaldırılarak ailesine teslim edilmişti. Tutuklanan amca Abdurahim E. ise 18 Eylül 2009'da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

RADYODA EŞYLALARA ZARAR VERİLDİ, 2 KİŞİ DÖVÜLDÜ

Siirt Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, Narin E.'nin olay günü eve geç gelmesi nedeniyle annesi ile tartışarak evden “Kuaföre gidiyorum” diye ayrıldığı, Gürses Caddesi'nde bulunan arkadaşının çalıştığı radyoya gittiği kızından haber alamayan annesi Emel Ülkülü'nün telefonla durumu, nikahsız eşine anlattığı belirtildi. İddianamede, haklarında kovuşturmaya gerek olmadığı kararı verilen baba Süleyman ve oğulları Suat ve Selim E.'nin radyoya giderek eşyaları zarar verdikleri, radyoda bulunan 2 kişiyi döverek, Narin'i bulamadıkları, genç kızın bu olaydan kısa bir süre sonra binanın yan tarafından yere düşmüş vaziyette bulunarak Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

POLİSİN ENGELLEMESİ İLE EYLEMİ TAMAMLAYAMADI

Hastanede ilk tedavisi yapılan Narın'in Diyarbakır'a sevk edilirken ambulansa bindirildiği sırada amcasının bıçaklı saldırısına uğradığı belirtilen iddianamede, ‘Ambulansa bindirildiği esnada kapıda beklemekte olan şüpheli Abdurrahim E., bıçağını çıkartarak müştekinin karın bölgesine bir kez sapladığı, ikinci kez hamle yaptığı esnada görevli polis memuru müşteki Selami Demir’in engellemesi ile eylemini tamamlayamadığı’ denildi.

İddianamede, ‘Yaşanan arbede sırasında şüphelinin elinden bıçağı almak istelen Selami Demir'in basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde elinden yaralandığı, Narin'in ise şüpheli Abdurrahim'in eylemi nedeniyle hayati tehlike geçirecek ölçüde yaralandığı Siirt Adli Tıp Şube Müdürlüğünün raporundan anlaşıldığı, müştekiler Selami Demir ve Narin E.'nin olay nedeniyle şikayetçi oldukları anlaşılmıştır’ denildi.

SUÇUN ANLAM VE SONUCUNU ALGILAMA YETENİĞİNİ KISMEN YİTİRMİŞ

İddianamede, tutuksuz olan şüpheli Abdurrahim E. hakkında Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıklar Hastenesi’inden alınan rapora göre, işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğini kısmen yitirdiği belirtildi. Abdurrahim E., iddianamede yer alan savunmasında, “Evden kaçtığını duyduğum yeğenimin binadan atladığını duyunca hasteneye giderek, acil servisin önünde bekledim. Narin ambulansa bindirilken de yardım ediyormuş gibi yaparak bıçakla saldırdım” dedi.

Abdurahim E.'nin hastanenin güvenlik kameralarındaki görüntelerine göre acil çıkış kapısı önünde uzun süre beklediği ve eylemi tasarlayarak gerçekleştirdiği, fakat elinde olmayan sebeplerle eylemi tamamlayamadığı, Narin'in 18 yaşından küçük olması nedeniyle suçun çocuğa karşı işlenmiş kasten öldürmeye teşebüs suçu olduğu belirtilen iddianamede, amca Abdurahim E.'nin eylemini engelleyen polis memuruna karşı da kasten yaralama suçunu işlediği belirtildi.
Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan ve Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, sanık Abdurahim E.'nin, yeğeni Narin E. ile polis memuru Selami Değer'in yaralanmaları olayı ile ilgili kasten yaralama ve tasarlayarak adam öldürmeye teşebüs suçlarından Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden aldığı rapor dikkate alınarak 10 yıl hapisle cezalandırılması istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!