Sedefçi'nin yargılandığı davada Sevigen ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

Sedefçinin yargılandığı davada Sevigen ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2010 15:24

CHP İstanbul milletvekili Mehmet Sevigen, Edirne Belediye Sarayı Binası’nın bitme aşamasında iken satışı ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla açılan davada tanık sıfatı ile ifade verdi. CHP Milletvekili Sevigen Ankara'da talimatla alınan ve mahkemede okunan ifadesinde, satış öncesi Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile İstanbul’da bir otelde buluştuğunu, parti içi sorunları konuştuklarını, ihaleye katılan görevlileri tanımadığını belirtti.

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘ihaleye fesat karıştırmak’, ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlaması ile 1 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada, aralarında Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu 10 tutuksuz sanığın yargılanmasına bugün devam edildi. Duruşmaya sanıklardan Hüsnü Güler, Ruhi Takındı, Mehmet Ali Ezer, Sedat Kaya ve Ünal Kant katılarken, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Nihan Akdere, Ercan Gökdağ, Meten Karakaya, Muharret Polat ise katılmadı.

Mahkeme Başkanı Turgut Emiroğlu, tanıklar Mehmet Aydın, Seriman Maaç, Tolga Sezer, Ramadan Kumanova ve Mehmet Sevigen’in ifadesinin alınması için yazılan talimatlara yanıt verildiğini açıkladı. Mehkeme Başkanı Emiroğlu, CHP İstanbul milletvekili Mehmet Sevigen’in Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’nde alınan ifadesinde, kendisinin partide örgüt işlerinden sorumlu olduğunu il, ilçe ve belediye başkanları ile sürekli görüştüğünü, bu kapsamda da Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile Dedeman Otel’de bir görüşme yaptığını söyledi. Tanık Sevigen ifadesinde, yapılan görüşmenin parti ile ilgili olduğunu, Edirne Belediyesi veya farklı konularla bir görüşmesinin olmadığını anlatarak, “Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile konuştum. Ancak Sedefçi’nin otelde görüştüğü kişileri tanımıyorum” dedi.

ifadeleri gelmeyen tanık beyanlarının beklenmesi, dosyanın içeriği ile ilgili İçişleri Bakanlığı’na bilgi verilmesi, dosyadaki eksiklerin tamamlanmasından sonra sanıkların üzerine atılı suçlarla ilgili bilirkişi incelemesi yapılması için, duruşma ertelendi.

OLAY NEYDİ?

Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün ‘Dede’ operasyonun ikinci ayağı olan operasyonda, bitme aşamasında iken satılan Belediye Sarayı ihalesi ile ilgili soruşturma başlatılmıştı. Binayı 21 milyon 750 bin YTL'ye alan şirket, bir gün sonra Hollanda kökenli Redevco Sekiz Emlak Geliştirme İnşaat Yatırım ve Ticaret A.Ş.'ne devretmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!