Seçim hükümeti de mücadele alanımız

Güncelleme Tarihi:

Seçim hükümeti de mücadele alanımız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2015 23:58

HDP Parti Meclisi (PM), “Seçim hükümeti de bir mücadele alanıdır” görüşüyle anayasal seçim hükümetine katılma kararını onayladı.

Haberin Devamı

PM bildirisinde, barışın seçimden önemli olduğu belirtilerek, “Sonuna kadar savaş diyen Saray’a karşı sonuna kadar barış diyoruz” mesajı yer aldı. Bildiride özetle şunlar vurgulandı:
“AKP’nin başlattığı ve bugüne kadar pek çok canın yitimine neden olan savaş, Lice, Varto, Silvan ve son olarak da Yüksekova ve Cizre saldırılarıyla sivil halka yönelmiş bulunuyor. Bölge halkı adeta 90’lı yıllarda olduğu gibi bir kez daha göçe zorlanmaktadır. Askeri güvenlik bölgesi ilanları ve halka yönelik silahlı saldırılar, halkı göçe zorlamak amaçlıdır. Türkiye’yi ağır bir savaş ortamına sürükleyen AKP, şimdi de halkın siyasal olan özyönetim talebini ve iradesini bahane ve kriminalize ederek halka savaş açmıştır. Artık başta yakınlarını kaybeden asker, polis, sivil ve gerilla yakınları olmak üzere, Türkiye halklarının savaşa ve kayıplara tahammülü kalmamıştır. Parti Meclisimiz, Merkez Yürütme Kurulu’nun ‘anayasal seçim hükümetinde yer alınması’ kararını onaylamıştır. Bizim açımızdan, seçim hükümeti de bir mücadele alanıdır. Bakanlarımız, Saray darbesine ve AKP’nin savaş politikalarına karşı barış, demokrasi ve adalet mücadelesini sürdüreceklerdir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!