"Seçim bitene kadar beyaz eşya almayın"

Güncelleme Tarihi:

Seçim bitene kadar beyaz eşya almayın
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2009 15:52

Van'da beyaz eşya yüklü kamyoneti AKP'nin seçim yardımı zanneden bir grup olay çıkardı. Kamyonetin ve eşyaların yakılmasını engelleyen DTP başkanı, "Seçim sonuna beyaz eşya almayın" uyarısında bulundu.

KAMYONETE BÖYLE SALDIRDILAR

Van’ın Akköprü Mahallesi’nde beyaz eşya yüklü bir kamyonet, bir grup tarafından yakılmak istendi. Olay yerine gelen DTP Merkez İlçe Başkanı Selahattin Endakçi araya girince araç yakılmaktan kurtuldu.

Kent merkezindeki Ömeroğlu Ticaret'ten beyaz eşya satın alan vatandaşlara, eşyalarını götüren kamyonet saat 13.00 sıralarında Akköprü Mahallesi'nde 20-25 kişilik bir grup tarafından durdurularak yakılmak istendi. İçinde çamasır, bulaşık makinesi ve buzdolabının bulunduğu kamyonetin etrafını saran kişilerse, beyaz eşyaların AKP’liler tarafından gönderildiğini iddia etti.

Mahalleli tarafından telefonla aranınca hemen olay yerine gelen ve beyaz eşya yüklü kamyonetin yakılmasını önleyen DTP Merkez İlçe Başkanı Selahattin Endakçi, ilginç bir tavsiyede de bulunarak, “Beyaz eşya alacaklar seçim sonrasına kadar beklesin. 5 gün daha çamaşır, bulaşık makinesi olmadan idare edebilirler” dedi.

DTP Merkez İlçe Başkanı Selahattin Endakçi, AKP’nin beyaz eşya vererek oyları satın aldığını herkesin bildiğini iddia ederek, aracın yakılmasını son anda önleyebildiğini söyledi. Vatandaşlara da aldıkları beyaz eşyaları seçim sonrasına kadar evlerine götürmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Olay yerine gelen polis alıkonulan şoför ve kamyoneti incelemek üzere karakola götürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!