Seçim‘99

Güncelleme Tarihi:

Seçim‘99
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Albayrak’ın saadet zinciri

FP Fatih Belediye başkan adayı Eşref Albayrak, seçim çalışmaları için bastırdığı broşüründe mimar olarak çalıştığı 27 yıllık meslek yaşamında 2500 projeye imza attığını belirtiyor. Yani 27 yılda 9855 gün olduğu dikkate alınırsa Albayrak, her dört günde bir projeyi imzalamış oluyor.

Sadece konut mu?

GOP'da, üzerinden yüksek gerilim hattı geçen FP Meclis üyesi Nuri Albayrak'a ait kaçak benzin istasyonunun ruhsatının altındaki imza da Eşref Albayrak'a ait. Albayrak, akrabası akrabasının ruhsatını onaylarken, Büyükşehir İmar Komisyonu'ndaki üyelik torpilini kullandı.

Albayrak her zaman ‘çok kötü bir tasarımcı ve uygulamacı’’ olarak biliniyor.

Bunun gibi çok imzası var Albayrak'ın, örneğin Fatih Belediye Meclis üyesi Celal Özdemir'in kaçak inşaatının da sorumlu mimarı olması gibi..

Süleyman Mercümek'in şimdilerde 'kasa' görevini üstlenen kişi, şu anda Eşref Albayrak'ın arkasında...

Fazilet'in saadet zincirinin halkaları böyle birbirine bağlı... Fatih'te çok Atatürk düşmanı var..

Akgün ve Saçaklı

DSP Fatih Belediye Başkan adayı İsmet Taka'ya soruyoruz:

- Nihat Akgün'den size seçim yardımı yapılmak istendi mi?

- Duymadım, bilmiyorum. Kendisiyle tanışıklığım yok, yapmaması gerekiyor.

- Fatih'in ünlü Saçaklı firması, Fazilet'i finanse ediyormuş, size yardımı oldu mu?

- Olmadı, olsa bile kabul etmem...

- ANAP adayı Eşref Albayrak, biyografisinde Oflu olduğu halde doğum yerini Trabzon gösteriyor.

- Demek ki Of ona yetmiyor.

En eğitimli milletvekili adayları FP’de

ADAYLARIN EĞİTİM DURUMU

PARTİ YÜKSEK ORTA İLK

ÖDP 49 16 4

İP 39 23 7

DBP 10 29 38

DEPAR 33 30 6

ANAP 60 5 4

EMEP 13 29 27

DTP 38 27 4

YDP 34 25 10

BBP 41 27 1

DP 47 13 9

DSP 61 7 1

FP 68 10 1

CHP 49 16 4

LDP 35 30 4

BP 15 32 22

MP 48 19 2

DYP 57 12 -

SİP 11 15 33

HADEP 8 24 37

MHP 56 10 3

BAĞIMSIZ 3 11 3

Çapan, herkese ev vaadediyor

‘‘BİR Esenyurt masalı’’ adını taşıyan çizgi kitapçığı, Esenyurt'un 1989-99 dönemini anlatıyor. Esenyurt çamuruyla ünlüydü.1 Annelerin çocuklarını bırakacakların bir yer yoktu. Okumak çocuklar için bir sorundu. Bırakın parkı ağaç yoktu. Evler tapusuzdu.

Kitapçıkta bunlar anlatılıyor: ‘‘Dünü unutma, bugüne bak, yarını hayal et...’’

CHP'den 3. kez aday olan Dr. Gürbüz Çapan, o günlerden nereye geldiklerini şöyle anlatıyor: ‘‘Artık Esenyurt baştan sona asfaltlandı. Su evimizin içinde, sırada evleri de ısıtacak sıcak su var. Anneler çocuklarını Türkiye'nin en ucuz kreşlerine bırakıyorlar. Çocuklarımız bizim yaptırdığımız 6 okulla birlikte 18 okulda eğitim görüyorlar. Artık ağaçlarımız, parklarımız oyun alanlarımız var. 50 bin tapu dağıttık, dağıtmaya devam edeceğiz. Eserimiz ortada... Türkiye'nin tüm renkleri, tüm sesleriyle Esenyurtlu olmakla gurur duyuyorlar.’’

Umutsuzların umut kaynağı, dediğini yapan bir başkan Çapan... ‘‘Her sözümü yerine getirdim. Altyapı hizmetlerimiz büyük oranda bitti. Sıra 'üst yapıları' çoğaltmakta. Yeni hizmet programımızda; ayda 100 dolardan 11 yılda yapılacak ödemelerle 1 yılda teslim, ucuz ve kaliteli konut üretimi; her mahalleye bir sağlık ocağı ve kreş; Türkiye'de benzeri bulunmayan bir Özürlüler Rehabilitasyon Okulu, öğretmenevi, kültür merkezleri gibi hizmetler vadediyorum.’’

Kıraç’ın adını değiştireceğim

Kıraç'ın CHP'li Belediye Başkanı, sanayici Orhan Koçali, kampanyasında seçmenlere birer tuzluk dağıtıyor. Nedeni de, ‘‘herkesin çorbada tuzu olsun istiyorum’’ diyor. Kazandığında şu vaadlerde bulunuyor:

‘‘Haksız şekilde verilmeyen fabrikamın ruhsatımı ilk olarak kendime vereceğim. 2 bin işsize üç ayda iş bulacağım. Beldemizi plansızlıktan kurtaracağım. Belediyenin arsalarını ucuz fiyatla satacağım. Kooperatifçiliği özendireceğim. 'Verimsiz' anlamına gelen Kıraç'ın adını değiştireceğim. Beldenin susuzluğa mahkum kaderini değiştireceğim.’’

2004 yılındaki kampanyasında şunları yapmayacağını söylüyor:

‘‘Kıraç Belediyesi diye Marmaris Armutlu belediyesi ile beldenin aslfatlanmış yolları olarak da E-5'in fotograflarına broşürümde yer vermeyeceğim.’’

BENİ SEÇİN ÇÜNKÜ...

- Şahin EROL (Kavaklı-CHP) Kavaklı'da rantiye egemenlerine, bukalemunlara ve tarikatçılara karşı mücadele edebilmek için şeffaflık, dürüstlük, açıklık ve halkın denetimine açık olmakla sağlanabilir. Bu nedenle sol demokrat oyların CHP'de birleşeceğini düşünüyorum.

- Muhsin DİVAN (Üsküdar-ANAP) FP'ye bir beş yıl daha dayanamayız. Anketler ortada; FP'yen iki puan gerideyiz. Dünya görüşüm Cumhuriyet, demokrat, laik ve Atatürkçülüktür. Gelin, belediye başlkanlığında partimin etrafında birleşelim. Milletvekilliğinde ise, isteyen partisine oy verebilir.

- Tankut DİNÇ (Beşiktaş-DSP): Temiz siyaset kulvarında koşmaya, Beşiktaşlılara, tutulmayacak sözler değil, gerçek hizmetler vermeye hazırım.‘‘

- Hasan ZEHİR (Yakuplu-DYP): Bizim en büyük taahhüdümüz dürüst ve adil olmamızdır.’’

- Uluç YURTDURU (Adalar-CHP): Pazar günü Adalar için son şanstır. Yaklaşık 15 yıldır talancı zihniyetin yönetiminde olan Adalar bugün can çekişmektedir. Sadece doğal dokusu değil, insanı yapısı da değişmiştir. Bu nedenle birbirlerinden hiç farkı olmayan ANAP ve DYP ile doğaya ve insana farklı açıdan bakan CHP yarışacak. Çağrım; birlikte yaşamanın güvencesi, laik CHP'dedir.

- Vicdan BAYKARA (Büyükşehir-ÖDP): ‘‘Tercihlerimiz değişmeden hayatımız değişmeyecektir. Ya haraamilerin elinde yağma ve talan devam edecek; ya daharamilerin saltanatını yıkarak kendi kaderimize sahip çıkacağız. ÖDP sizi kendi kaderinize sahip çıkmaya çağırıyor.’’

- İlhami ÜLGER (Bahçelievler-CHP): ‘‘Kapımı, yüreğimi ve beynimi asla kapatmayacağım. Kadınlar başımızın taşı olacak. Yaşlılarımızı bağrımıza basacağız. Herkese iş, işsizliğe çare bulacağım. Birlikte yöneteceğimiz bir belediye için var mısınız?’’

- Sündüs Ulaman (Cihangir muhtar adayı) Cihangir'in çöp, güvenlik, trafik, kaçak yapılaşma ve yeşil alanların korunması gibi sorunları bulunuyor. Tüm bu sorunları semtimizin güleryüzlü ve kaliteli hizmet anlayışıyla çözeceğim.

NE DEMİŞLERDİ?

Erdoğan’ın genelev sözü...

‘‘Köle ticareti yapılan genelevleri tümüyle ortadan kaldıracağım.’’

(Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanı seçilmeden önce, 8.2.1994)

Adayların malı mülkü

Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından Zekeriya Temizel, Yalçın Özer, Ünal Erdoğan, Veli Haydar Güleç, Vicdan Baykara, malvarlıklarını açıkladılar.

Anadolu Ajansı muhabirleri büyükşehir belediye başkanı adayları arasında küçük bir anket çalışması yaptı. Mal varlıklarını ve seçilemedikleri takdirde ne yapacaklarını sordu. Temizel, seçilememezse politikaya devam etmeyi ve 2 kitabını bitirmeyi planlıyor. Yalçın Özer seçilmezse gazetecilğe devam edecek. Adnan Polat seçilmezse işine dönecek, ancak politikadan ayrılmayacak. Ali Müfit Gürtuna ise seçilmeme gibi bir ihtimal göremediği için, seçilmemesi halinde ne yapacağını düşünmemiş (A.A.)

NELERİ VAR?

Zekeriya TEMİZEL (DSP): Ankara'da ve İstanbul'da 1'er daire, 2 tabanca, Ankara ve Fethiye'de 2 kooperatif hissesi, 2 tabanca, bir otomobil, 30 milyar lira.

Yalçın ÖZER (DYP): Çankaya'da 1 ev.

Ünal ERDOĞAN (İP): Halkalı'da 2 kooperatif evi, bir tarlada pay, bir şirkette yüzde 25, diğerinde yüzde 45 pay.

Veli Haydar GÜLEÇ (HADEP): Aram Yayınevi'nin ortağı.

Vicdan BAYKARA (ÖDP): İstanbul ve Ankara'da 1'er kooperatif hissesi, Bodrum'da 8 apartman dairesi ve bir otomobil.

Adnan POLAT (CHP): Seçilirse 19 Nisan'da açıklayacak.

Ahmet Vefik ALP (MHP): Seçilirse açıklayacak.

Ali Talip ÖZDEMİR (ANAP): Milletvekili olarak açıkladığı mal beyanında değişiklik yok.

Ali Müfit GÜRTUNA (FP): Açıklamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!