Sefa ÖZKAYA / İSTANBUL
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2012 00:003dk okuma
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Demokraside, yasamanın, yürütmenin, yargının yetkileri ve sınırları bellidir.
Sınırları aşan her türlü girişim yetki gaspıdır. Millet iradesinin çiğnenmesidir. Gücünü milletten almayan, milletle aynı yöne aynı istikamete bakmayan her girişim millet nezdinde, anayasa ve yasalar nezdinde gayrimeşrudur. Hiçbir zaman seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz” dedi.
AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları’nın 3. Olağan Kongresi’ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemiyle katıldı. Kongreye katılmak isteyen ancak doktorlarının, “Dinlenin” tavsiyesine uyan Başbakan Erdoğan 16 dakika konuştu. Erdoğan konuşmasının başında sağlığı ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bugün aranızda bulunmayı oradaki heyecanı, coşkuyu sizlerle birlikte yaşamayı çok arzu ediyordum. Ancak bildiğiniz gibi 26 Kasım’da geçirdiğim operasyonun nihai aşaması ve rutin parçası olan son durum nedeniyle, doktorlarımızın tavsiyesi üzerine evimde istirahata devam ediyorum. Geçen hafta içinde rutin çalışmalarımıza kısmen başladık. İnşallah bu hafta itibariyle de rutin mesaiye başlayacak ve millete hizmet mücadelemizi artan bir ivmeyle devam ettireceğiz.”
Millet kurdu
Erdoğan, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “14 Ağustos 2001’de AK Partiyi millet kurmuştur. AK Parti belli zümrelerin, belli çevrelerin, hele hele çetelerin partisi hiç değildir. Şunu herkes bilsin ki AK Parti’yi nasıl millet kurdu ise ona istikamet çizen, rota çizen, kılavuzluk eden de sadece ve sadece millettir. Milletin huzurunda boynumuz kıldan incedir. Onun haricinde hiç kimsenin huzurunda eğilmeyiz. Hiç kimsenin önünde boynumuzu bükmeyiz. AK Parti’yi yolundan saptırmaya yönelik her türlü girişim Türkiye’nin rotasına müdahale anlamına gelir. Demokraside, yasamanın, yürütmenin, yargının yetkilerin ve sınırları bellidir. Sınırları aşan her türlü girişim yetki gaspıdır. Millet iradesinin çiğnenmesidir. Gücünü milletten almayan milletle aynı yöne aynı istikamete bakmayan her girişim millet nezdinde anayasa ve yasalar nezdinde gayrimeşrudur. Biz bu ülkede gayrimeşruluğa izin vermeyiz. Hiçbir zaman seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz. “
Hiç kimse kriz duasına çıkmasın
Sevgİlİ kardeşlerim, sevgili gençler, 9 yıl boyunca gerek yasama, yürütme ve yargının, gerek kurumların uyum ve koordinasyon içinde çalışabilmesi için tam hassasiyet içinde olduk. Reformlarla uyguladığımız kararlı politikalarla gerçekleştirdiğimiz sessiz devrim niteliğindeki değişim ve dönüşümle kurumların uyum ve koordinasyonunu en güçlü şekilde temin ettik. Hiç kimse ellerini ovuşturmasın. Hiç kimse fitne ve fesat tohumlarının yeşereceği umuduna kapılmasın. Hiç kimse kriz duasına çıkmasın. Kimse kaos çatışma hayalleri kurmasın. Bu ülkenin tüm kurumları tarihte görülmedik ölçüde uyum ve motivasyon içinde görevlerini yapıyorlar. Yargı, emniyet, asker, istihbarat tam bir koordinasyon içinde millet adına ve millet için özveri ile vazifelerini yerine getiriyorlar. Münferit hadiseleri istisnai meseleleri kaşıyanlar, abartanlar, farklı mecralara sevk etmek isteyenler bilsinler ki ne ülkeye ne millete hizmet etmiş olmazlar. Açık söylüyorum ne devletin kurumları arasında, ne de bu milletin evlatları arasında bir çatışma, bir husumet, bir anlaşmazlık yoktur ve olamaz.
Dininin, kininin davacısı gençlik
Bu ülkede geçmişte yapılan hatalar milletimize de ülkemize de çok ağır bedeller ödetti. Bu bedellerin tekrar tekrar ödenmesine, millete yeniden ağır faturalar ödetilmesine biz razı olamayız. İşte onun için biz gençlik diyoruz. En önemlisi de milli manevi değerlerine sahip çıkan, onları yaşatan, geleceğini geçmişinden aldığı güç gurur ve ilhamla şekillendiren bir gençlik tasavvur ediyoruz. Modern, dindar bir gençlikten bahsediyorum. Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin davacısı bir gençlikten bahsediyorum.
Gençliğe Hitabe şiirinden
Erdoğan’ın, kongrede video konferans yöntemiyle yaptığı konuşmasının öncesindeki hazırlıklar da kameraya yansıdı. Erdoğan, konuşmasına az bir süre kala kızı Sümeyye Erdoğan’dan, “Kızım aşağıdan şu Çile’yi getirsen de üstadın o gençlik şeyi var ya” diyerek Necip Fazıl Kısakürek’in Çile kitabını istedi. “Gençliğe hitabe mi?” diye sorunca “Evet” yanıtını alan Sümeyye Erdoğan kitabı getirdi. Konuşmadaki, “Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin davacısı bir gençlik” sözleri de Gençliğe Hitabe şiirinden alındı.