Seat Ibiza Ok tasarım anlaşıyla tamemen yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Seat Ibiza Ok tasarım anlaşıyla tamemen yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2008 00:00

İspanyol üretici Seat’ın küçük sınıftaki temsilcisi Ibiza’nın 4’üncü nesli, ilk olarak 5 kapılı hatchback karoser formuyla yüzünü gösterdi.

Büyüyen boyutları ve dinamik tasarımıyla dikkat çeken yeni Seat Ibiza, ilk etapta dört farklı motor seçeneğiyle Mayıs ayı sonundan itibaren Batı Avrupa pazarlarında satışa sunulacak. Seat’ın tasarım direktörü Luc Donckewolke tarafından tasarlanan ilk seri üretim model olan yeni Ibiza dinamik ve agresif çizgileriyle öne çıkıyor. Seat’ın ’Ok Tasarım’ olarak adlandırdığı yeni tasarım anlayışıyla şekillendirilen yeni nesil Ibiza’da küçük ve alçak konumlandırılmış ızgarayla uyumlu sivri köşeli farlar, kaslı çamurluklar, farklı geometrik çizgilerin yer aldığı yan gövde ve arka tasarım çarpıcı unsurlar arasında yer alıyor. Yeni Ibiza, büyüyen boyutları dolayısıyla genişleyen bagaj hacmiyle de selefinden ayrılıyor. Boyu 99 milimetre uzayarak 4052 milimetreye ulaşan yeni Ibiza, 25 litre artan yükleme kapasitesiyle artık 292 litrelik bagaj hacmi sunabiliyor.

23 ay gibi kısa sürede geliştirilerek, yollara çıkmaya hazır hale gelen yeni nesil Ibiza, ilk etapta biri dizel olmak üzere toplam dört farklı güç ünitesi ile bantlardan inecek. SEAT’ın yeni küçük sınıf temsilcisinin kaputunun altında 1.2 litre 70 beygir, 1.4 litre 85 beygir ve 1.6 litre 105 beygirlik benzinli motorlar yer alıyor. Her üç benzinli motor da 5 ileri manuel şanzımanla kombine edilirken, benzinli motorların yakıt tüketimlerini azaltmak ve karbondioksit emisyonlarını 160 g/km’nin altına düşürmek için özel modifikasyonlar gerçekleştirilmiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!