Scotland Yard yardım istedi

Güncelleme Tarihi:

Scotland Yard yardım istedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2012 00:00

Londra’da geçen hafta güpegündüz 8 kurşunla infaz edilen ‘Bombacılar’ çetesi lideri ‘Kız Ali’ lakaplı Ali Armağan cinayetiyle ilgili somut bir ilerleme kaydedemeyen Londra polisi, son umut başkentteki Türk gazetecilerden yardım istedi. Armağan’ın ailesi de konuşmuyor.

Haberin Devamı

LONDRA polisi, “Bombacı Kız Ali” diye tanınan Londra’nın azılı çete liderlerinden Ali Armağan cinayetinin ardındaki sır perdesini aralamak adına yoğun bir çalışma yürütüyor. Geçtiğimiz hafta Kuzey Londra’da, Türklerin en yoğun yaşadığı Turnpike Lane metro istasyonunun hemen yanında güpegündüz öldürülen Armağan’ın içinde bulunduğu ilişkileri aydınlatmaya çalışan İngiliz polisi, dün aralarında Hürriyet’in de bulunduğu bazı Türk medya temsilcileriyle özel bir toplantı gerçekleştirdi.

Çete savaşı mı

Güvenlik görevlileri toplantıda, Ali Armağan’ın Bombacılar Çetesi’nin başı olup olup olmadığı sorusuna, “32 yaşında bir Türk işadamıydı” diyerek kaçamak yanıt verdi. Cinayeti, rakip çete olduğu belirtilen Tottenham Boys’un, Armağan’ı 6-8 kurşunla vurmak suretiyle gerçekleştirdiği öne sürülmüştü. Polis, gazetecilere, Tottenham Boys hakkında da bilgi vermekten kaçındı.

Ailesi konuşmuyor

Haberin Devamı

Üç gün önce Türkiye’den Londra’ya gelen Armağan’ın ailesi ise, medyayla temastan kaçınıyor. Cesedi halen morgda bulunan Ali Armağan’la ilgili raporda, maktulün boynuna isabet eden bir kurşunla can verdiği yazıyor. Bu arada polis, cinayetin üzerinden bir hafta geçtikten sonra ilk kez, Ali Armağan’ın fotoğraflarını basına dağıttı. Polis, Türk basınından, cinayete ilişkin ipucu bulunabilmesi için konunun gündemde tutulmasını istedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!