Schaeuble: "Çocuklarınızla Türkçe konuşun"

Güncelleme Tarihi:

Schaeuble: Çocuklarınızla Türkçe konuşun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2007 12:47

Haberin Devamı

ALMANYA İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble (CDU) Köln'de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) düzenlediği toplantıda Türkler'den uyuma yönelik daha fazla çaba sarfetmelerini istedi. Ebeveynlerin çocuklarıyla Almanca konuşmaları gerektiğini söyleyen Schaeuble, gençlere de eşlerini Almanya'da yetişmiş olanlar arasından seçmelerini önerdi.

Oy hakkı vermeyiz

Göçmenlerin yerel seçimlerde oy kullanmalarına da karşı olduğunu vurgulayan Schaeuble, “Biz bunun için Alman vatandaşlığına geçişleri kolaylaştırdık. Alman vatandaşı olarak bu sorun çözülür” diye konuştu.

Almanya Yahudi Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Michel Friedman, Almanya'da Müslümanlarla iyi bir ilişkinin yaşandığını belirterek, "Almanya'da yaşayan bizler, Almanlar, Hıristiyanlar, Yahudiler ve Müslümanlar mükemmel bir gelecek yaratabiliriz. Hiç unutulmamalı ki, Almanya'da bir milyon kişi Türklerin açtığı işlerde istihdam ediliyor. Türkiye ile ilişkilerimizi daha sıcak tutarsak geleceğimizden de o kadar az korku duymamız söz konusu olacak. Almanya 82 milyon kişinin katkısıyla mükemmel bir ülke. Bunlardan üç milyonu da Türkiye'den geliyor ve onların olağanüstü güzel katkıları var" dedi.

Göçmenlere sahip çıkılmalı

Haberin Devamı

UETD Genel Başkanı Dr. Fevzi Cebe de konuşmasında Almanya'nın uyum politikasını eleştirerek, göçmenlerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Almanya'nın göçmenleri kabul etmesi gerektiğini de ifade eden Cebe, Türklerin olumlu örneklerinin de gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi. Dr. Cebe, Almanya'da yaşayan Türk ailelerin çocuklarının Almanca öğrenmelerine özel gayret gösterdiklerinin de altını çizdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!