SBS Türkiye istihdam sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

SBS Türkiye istihdam sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 10:18

Siemens Business Services Türkiye, Servis Masası, Kumanda ve Kontrol Merkezi ve Veri Merkezi olmak üzere 3 ayrı alanda İstanbul’un Küresel Üretim Merkezi olarak seçilmesini sağladı. SBS Türkiye, bu projeler kapsamında 160’dan fazla kişiye istihdam sağlamanın yanı sıra 3 yılda 20.000.000 Euro’ya yakın servis ihracatı girdisi sağlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Siemens Business Services (SBS) Genel Merkezince yürütülen yeniden yapılan projesi kapsamında, SBS sunduğu hizmetleri kalite ve maliyet açısından en uygun ülkelerde kuracağı Küresel Üretim Merkezlerinde (Global Production Center, GPC) konsolide ederek, küresel anlamda rekabetçiliğini artırmayı hedefliyor. SBS Türkiye, bu projede talip olduğu Servis Masası (Service Desk), Kumanda ve Kontrol Merkezi (Command&Control Center) ve Veri Merkezi (Datacenter) olmak üzere 3 alanda İstanbul’un Küresel Üretim Merkezi olarak seçilmesini sağladı.

 

Siemens Business Services Türkiye, bilişim hizmetlerinde geliştirdiği bu yeni projeler ile Türkiye için yeni ve önemli bir ihracat modeli de oluşturuyor. SBS Türkiye bu projeler kapsamında 160’dan fazla kişiye istihdam sağlamanın yanı sıra 3 yılda 20.000.000 €’ya yakın servis ihracatı girdisi sağlamayı hedefliyor.

 

Haberin Devamı

SBS Genel Merkezi maliyet, kalite, deneyim, insan kaynağı bulunabilirliği, SBS’in o ülkedeki konumu ve yaklaşımı gibi birçok kriteri değerlendirdi. Maliyet açısından en düşük alternatif olmamasına karşın kalite, süreçlerinin oturmuşluğu, profesyonellik ve insan kaynağı bulunabilirliği gibi kriterlere bakarak İstanbul, Küresel Üretim Merkezi olarak belirlendi.

 

SBS Türkiye halen sürdürmekte olduğu Servis Masası alanındaki ihracat projelerini; Siemens Almanya’nın çalışanlarının teknik destek hizmetlerini Türkiye’den sunarak daha da genişletmiş olacak. Servis Masası hizmetlerine ek olarak SBS Türkiye Veri Merkezi ve Kumanda ve Kontrol Merkezi projeleri ile SBS’in küresel müşterilerinin Almanya’da yer alan sunucularının uzaktan gözlenmesi ve yönetimi hizmetlerini de sunacak. Böylelikle hizmet portföyünü daha karmaşık ve katma değerli bilişim hizmetlerinin ihracatına doğru genişletecek.

 

Bu projelerde istihdam edilecek iyi derecede yabancı dil bilen ve temel teknik bilgilere sahip kişiler 9-14 haftalık eğitimlerden geçirilecek. Bilişim hizmetleri ihracatı; Türkiye açısından büyük bir sorun olan “üniversiteli işsizler” sayısının azaltılmasında da yeni bir alternatif olarak değerlendiriliyor. Hizmet kapsamının tamamına yakınını insan gücü oluşturan bu projeler ile yüksek katma değerli bir ihracat girdisi elde edilmesi hedefleniyor. Ayrıca bu projelerde çalışan kişilere verilen eğitimlerle, küresel bilgi birikiminin Türkiye’ye aktarılması da sağlanmış olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!