Savunma Bakanı Gönül: Ağca, askerlik yapamayacak durumda

Güncelleme Tarihi:

Savunma Bakanı Gönül: Ağca, askerlik yapamayacak durumda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 16:43

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Mehmet Ali Ağca’nın askerlik yapamayacak durumda olduğunun tespit edildiğini belirterek, “Bakanlık olarak raporu GATA’dan bekliyoruz. Rapor, resmi olarak elimize ulaşmadı. Ulaşan bilgi, sağlık yönetmeliğinin 17'nci maddesine göre askerlik yapamayacak durumu olduğu tespit edildi yönünde” dedi.

Milli Savunma Bakanı Gönül, Kocaeli Valiliği, Türk Pirelli Lastikleri Anonim Şirketi ve Çelikord Anonim Şirketi tarafından yaptırılacak olan İzmit Köseköy Pirelli Lisesi’nin temel atma töreni için bugün saat 14.30’da İzmit’e geldi. Bakan Gönül, Kocaeli Valisi Erdal Ata, Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. ve Çelikord A.Ş. Muharras Üyesi Carlo Costa ile çok sayıda davetlinin katıldığı temel atma töreni öncesinde gazetecilerin Mehmet Ali Ağca ile ilgili sorularını yanıtladı.
Gönül, dün sabah avukatı Mustafa Demirbağ ile birlikte gittiği Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi psikiyatri servisinden ağır ceza alarak 5 yıldan fazla hapis yattığı gerekçesiyle askerlikten muaf belgesi alan Mehmet Ali Ağca ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Mehmet Ali Ağca askerliğini yapmamış bir vatandaş olarak manisi kalktığı için askerlikle karşı karşıya kaldı. Manisi olduğunu sağlık bakımından kendisi iddia etti. GATA’ya sevk edildi. GATA’da da sağlığı bakımından bir neticeye ulaşıldı. Bakanlık olarak raporu kendisinden yani GATA’dan bekliyoruz. Rapor, resmi olarak elimize ulaşmadı. Ulaşan bilgi sağlık yönetmeliğinin 17'nci maddesine göre askerlik yapamayacak durumu olduğu tespit edildi yönünde.”

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, gazetecilerin, “ABD ile İran arasındaki ilerleyen gerginlik Türkiye’yi nasıl etkileyecek?” sorusunu ise “Beyanat vermek üzere gelmedim” diyerek yanıtsız bıraktı. Bakan Gönül daha sonra 24 derslikli ve 720 öğrenci kapasiteli İzmit Köseköy Pirelli Lisesi’nin temel atma törenine katıldı. Önümüzdeyi Eylül ayında tamamlanması hedeflenen ve yaklaşık 1.5 milyon YTL’ye mal olması beklenen liseye Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. 300 bin Euro’luk Celikord A.Ş. ise 200 bin Euro’luk mali destek veriyor.

Gönül, tören ardından restorasyon çalışmaları tamamlanan ve 15 gün sonra ziyaretçilere açılacak olan, 1874 yılında Sultan Abdülaziz tarafından av köşkü olarak yaptırılan İzmit Sarayı’nı gezdi. Gönül, akşam saatlerinde karayoluyla Ankara’ya gitmek üzere İzmit’ten ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!