Şavşat’ta can ‘pahalı’

Güncelleme Tarihi:

Şavşat’ta can ‘pahalı’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2010 00:00

Artvin Şavşat’ta geçen yıl yaşanan selde yıkılıp 5 kişinin ölümüne neden olan bentleri yapan müteahhitlere 5 yıl hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Önceki gün kesinleşen kararla, Bingöl depreminde 84 öğrenci ve 1 öğretmenin canını alan okul inşaatını yapan müteahhid 1.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

7 YIL önceki Bingöl depreminde 84 öğrenci ve bir öğretmenin can verdiği okul binasının yıkılmasına ilişkin davada mühendisin 1 yıl, müteahhitin 1.5 yıl hapis yatması kararı Yargıtay onayıyla kesinleşirken, Artvin’in Şavşat İlçesi’nde geçen yıl Tigrat Deresi’nin taşması sonucu 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan selde yıkılan bentlerin yapımında kalitesiz beton kullandıkları gerekçesiyle “Taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan yargılanan 2 müteahhide 5’er yıl hapis ve 2’şer yıl meslekten men cezası verildi.

2 yıl meslekten men

Artvin Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan müteahhitler Yavuz Özyıldız ile Kerim Sarı gelmedi. Cumhuriyet savcısı, sanıkların “taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanıklara TCK’nin 85/2 fıkrasında düzenlenen “taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan 6’şar yıl hapis cezası verdi. Heyet daha sonra, hafifletici sebepleri dikkate alarak cezayı 5’er yıl hapse indirdi. Mahkeme heyeti sanıklara ayrıca, hükmün kesinleşmesi ve cezanın tümüyle infazından sonra uygulanmak kaydıyla TCK’nin 53/6. maddesi uyarınca takdiren 2 yıl “meslek ve sanattan men” cezası da verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!