Savcıya 10 sayfalık mektup

Güncelleme Tarihi:

Savcıya 10 sayfalık mektup
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2010 00:00

Uyuşturucu kaçakçısı “Türk Escobar” Hüseyin Baybaşin, Emniyet Genel Müdür yardımcısı Emin Arslan’ın köstebek suçlamasıyla tutuklandığı uyuşturucu operasyonuna yönelik soruşturmanın savcısı Mehmet Berk’e 10 sayfalık mektup gönderdi.

Hollanda’da cezaevinde bulunan Hüseyin Baybaşin, Emin Arslan’ın Yalova, Kocaeli ve Bursa’da geniş arazilere ve sayısız dairelere sahip olduğunu iddia etti. Baybaşin, Emin Arslan’ın komplosu nedeniyle Hollanda’da suçsuz yere hapiste yattığını öne sürdü. Baybaşin, aynı operasyonda tutuklanan Hüseyin Rıza Işık’la ilişkilerinin çok eskiye dayandığını öne sürdü. Baybaşin, mektubunda, Habip Kanat’ı da iyi bir işadamı olarak tanıdığını söyledi.
Emin Arslan’ın avukatı Orhan Çakıroğlu ise Arslan’ın devlet memuru olduğunu ve bütün mal varlığının ortada olduğunu belirterek, bu iddiaların yalan ve soruşturmayı yönlendirmeye yönelik olduğunu belirtti.

Avukat Çakıroğlu, “Hüseyin Baybaşin’in mektubu müvekkilime kurulan tuzağın en büyük göstergelerinden biridir. Uluslararası uyuşturucu kaçakçısının ömür boyu hapis cezası almasına neden olan operasyonu yöneten müvekkilim, şimdi bu kişiler tarafından suçlanıyor. Müvekkilime kurulan tezgahın çapı bu mektupla ortaya çıkmıştır” dedi.

3 Emniyetçi tutuklandı

Kaçakçılık Daire Başkanlığı ve İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü, eylüldeki operasyonunda eroin yapımında kullanılan 400 kilo anfetamin ele geçirdi. Anfetaminin sahibi olduğu ileri sürülen Habib Kanat, Narkotik Şube’nin bilirkişisi kimya mühendisi Doçent Dr. Hüseyin Rıza Işık, şebekeye bilgi sızdırdığı iddia edilen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ve Emniyet müdürleri, Mustafa Aral ile Murat Enmutlu tutuklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!