Savcı, bozuk et için 5 yıl hapis istedi

Güncelleme Tarihi:

Savcı, bozuk et için 5 yıl hapis istedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2012 11:06

Kocaeli'nin Gebze İlçesi’nde 2 yıl önce yapılan denetimde, Alanya Entegre Et Tesisleri’nde (Al-Et) üretilen et ürünlerinde ’bakteri’ tespit edilmesinin ardından incelemesini tamamlayan savcılık, üretici firma yetkilisi H.H. hakkında 1 ile 5 yıl arasında hapis cezası istedi.

Haberin Devamı

Gebze’de bulunan Fastad Gıda Dağıtım Sanayi A.Ş. depolarında 2 yıl önce Gebze Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yaptığı denetimlerde, alınan numunelerde bakteri bulundu. Al-Et tarafından üretilen etlerle ilgili Alanya Kaymakamlığı’nın ihbarıyla başlatılan inceleme tamamlandı. Alanya Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre 5’inci Adli Tıp İhtisas Kurulu’nca hazırlanan analiz raporunda Al-Et markalı steak house, whopper ve hamburgerlerde ’Listeria Monocytogenes’ adlı bakteriye rastlandığı kaydedildi. Analiz sonucunda ürünlerin mevcut haliyle sağlığa zarar verecek derece bozulmuş sayılacağı ve 5179 sayılı kanunun 18’inci maddesini ihlal edici nitelikte olduğuna işaret edildi. 9 Mayıs 2011 tarihli Adli Tıp Kurumu raporu ve suç duyurusu dikkate alınarak Fasdat Gıda’ya et tedarik eden Al-Et firması adına Yönetim Kurulu üyesi 55 yaşındaki H.H.’nin, ’Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde bozulmuş, değiştirilmiş her tür yenilecek veya içilecek şeyleri veya ilaçları satıp, tedarik etmek ve bulundurmak’ suçundan 1 ile 5 yıl arasından hapis, 1500 gün adli para cezası ile cezalandırılması istendi.

İddianame, Alanya Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Olayla ilgili dava, önümüzdeki günlerde görülecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!