Sarkozy avukatlığa dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy avukatlığa dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2012 00:00

Fransa’da pazar günü yapılan seçimlerde cumhurbaşkanlığı koltuğunu koruyamayan dün de son kabine toplantısını yapan Nicolas Sarkozy avukatlığa geri dönüyor.

Haberin Devamı

“Seçimi kaybedersem siyaseti bırakacağım” diyen Sarkozy’nin ne yapacağı merakla bekleniyordu. Daha önce onun siyaseti tam anlamıyla bırakmayacağı ve Paris belediye başkanlığına aday olacağı iddia ediliyordu. Ancak Sarkozy’nin basın danışmanı Franck Louvrier, görevi bıraktığında Sarkozy’nin “En kısa sürede avukatlığa geri döneceğini” söyledi.

“Carla’ya para lazım”

“Kızıl Danny” olarak tanınan Avrupa Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Daniel Cohn-Bendit, TF1 televizyonunda Sarkozy hakkında “Ben onu işadamı görmek isterim” dedikten sonra “(Almanya eski başbakanı Gerhard) Schröder gibi bir gaz şirketi veya bir nükleer enerji şirketinin danışmanı olabilir, paraya para demez. Sonuçta Carla gibi bir sorunu var. Ona para kazanabildiğini göstermesi lazım” dedi.

Haberin Devamı

Müslümanlar ona sırt çevirdi

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ülkedeki Müslümanlar ve göçmenlere karşı aşırı sağı aratmayan bir söylem takınan Sarkozy, sandıkta bu tavrının sonucunu görmüş. Le Figaro gazetesinin haberine göre ülkedeki Müslümanların yüzde 93’ü François Hollande’a oy verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!