Güncelleme Tarihi:
DSİ'nin Sivas ve ilçelerinde yapacağı 6 tesisin toplu temel atma töreni, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla 4 Eylül Spor Salonunda gerçekleştirildi.Bakan Eroğlu, telekonferans sistemiyle Şarkışla'ya bağlanarak Kaymakam Abdullah Uçgun ve yetkililerle görüştü. Eroğlu'nun programdaki konuşmaları da ses sistemiyle Şarkışla Kanak Barajı temel atma töreni için ilçede toplanan vatandaşlara duyuruldu. Barajın temeli, diğer 5 tesisle birlikte 4 Eylül Spor Salonunda bulunan Bakan Eroğlu'nun butona basmasıyla atıldı.
Baraj, 30 Ağustos 2013 tarihinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sırasında açılacak. Sivas'ın en büyük ilçelerinden biri olan Şarkışla'nın içme suyu problemi, bu barajın yapılmasıyla birlikte çözüme kavuşacak. Arsenik oranı yüksek su içmekten kurtulacak olan Şarkışlalılar, tarımsal sulama açısından da büyük önem taşıyan bir baraja kavuşacak.
Şarkışla merkez, Cemel ve Gürçayır beldeleri ile Döllük ve Hüyük köylerinin arasında Gedik Ovası olarak bilinen toplam 22 bin 700 dekarlık alanı sulayacak olan baraj, Şarkışla ilçesi ve Gürçayır beldesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak.
Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, bugün Şarkışla için büyük önem taşıyan bir tesisin temelinin atıldığını söyledi.Uçgun, bu projenin Şarkışla için önemini vurgulayarak, “Her şeyden önemlisi Şarkışla arsenikli su içmeyecek, bu bizim için en önemli husus, diğer bir önemli husus ise 22 bin 700 dekar alan sulanacak” dedi.
Belediye Başkanı Kasım Gültekin ise 45-50 yıldır yapılması beklenen barajın temelinin atılmasının bugüne nasip olduğunu belirterek, bu barajın yöre halkını arsenikli su içmekten kurtaracağını, ayrıca tarıma fayda sağlayacağını söyledi.Uçgun ve Gültekin, bu önemli yatırımdan dolayı başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Veysel Eroğlu olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.