Sarkiciyken oyuncu oldular

Güncelleme Tarihi:

Sarkiciyken oyuncu oldular
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dunyada yeni trend, sarkicilarin oyunculuga merak sarmasi... Mikrofon basinda guzel sesiyle milyonlari buyuleyen sanatcilar, elde ettikleri bu basariyla yetinmiyorlar. Hatta oyunculuk onlar icin zaman zaman albumler yapmaktan, konserler vermekten daha fazla onem tasiyor. Tabii bu sayede sinema dunyasi da yeni yuzler kazaniyor...

Mariah Carey

El attigi her isi en iyi sekilde yapmak isteyen Mariah Carey, sinema oyunculugu da ciddiye aldi. Genc ve guzel sanatci ‘‘Bachelor’’( Bekar) isimli filmde bir opera sanatcisini canlandiracakti. Carey, cekimlere gecilmeden once bir sure oyunculuk dersleri bile aldi. ‘‘Ben nasilsa unlu bir sarkiciyim, rol yapmayi ogrenmeme gerek yok’’ dusuncesine kapilmadan, sanki bundan sonra sadece oyunculuk yapacakmis gibi rolune hazirlandi.Albumleriyle listeleri zorlarken filmleriyle de kendinden soz ettirmeye kararli.

Alanis Morisette

Kendine ozgu sesiyle son yillarda buyuk yanki uyandiran Alanis Morisette, sarkicilarin oyunculugu denemelerinin yeni bir trend olmadigi kanisinda. Genc sanatci, Hollywood'un altin doneminde pek cok sarkicinin oyunculugu sectigini ve de cok basarili oldugunu vurguluyor. Morisette'in ilk oyunculuk denemesinde hayli zorlandigi kesin. Kevin Smith'in yeni filmi ‘‘Dogma’’da Tanri'yi canlandiran sanatci, Tanri'yi kendi anlayisina ve gorusune gore canlandirdigini soyluyor.

Teoman

Sarkicilikta henuz yeni olmasina ragmen, albumleriyle buyuk hayran kitlelerine seslenen Teoman, 2000'in ilk gunu vizyona girecek olan Sinan Cetin'in ‘‘Romantik’’ adli filminde de basrollerden birinde oynuyor. Amaci sinemada da basarili olmak.

Whitney Houston

Unlu sanatci, sarkicilikta kendini kanitladiktan sonra Kevin Costner'le birlikte bir de ‘‘Bodyguard’’ isimli sinema filmi cevirdi. Buyuk gise rekorlari kiran bu filmde kendi gibi dunyaca unlu bir sarkiciyi canlandiran Houston, yakaladigi basaridan sonra birkac film daha cevirdi ancak hicbiri ilki kadar basarili olamadi.

Madonna

Cilgin sarkici Madonna, uzun bir sureden beri oyunculugu denemek istiyordu. Evita muzikali, Madonna icin iyi bir firsat oldu. Onumuzdeki mart ayinda ‘‘The Next Best Thing’’ isimli filmde de basrol oynayacak. Madonna'nin basarisini filmlerinde hep kendini canlandirmasina baglayanlar da var.

Ozcan Deniz

Ozcan Deniz sarkiciliktan sonra once Esin Moralioglu ile birlikte ‘‘Yalan mi’’ dizisini cevirdi. Ardindan, Sevval Sam'la basrol oynadigi ‘‘Askin Daglarda Gezer’’ ile oyunculugunu kanitlama cabasi icine girdi.

Aysegul Aldinc

Sarkici olarak kendini kanitlayan Aldinc, televizyon dizilerinde de oynayarak oyunculugunu gelistirdi. Ozellikle Tarik Akan'la oynadiklari tarihi eser ve arkeoloji uzerine kurulmus diziler buyuk sukse yapti.

Courtney Love

Rock'n roll kralicesi Love, sinema oyuncusu olmaya alisti ve yavas yavas muzik dunyasindan kopuyor. Hollywood'a yerlesen sanatci, 15 yasindayken bir studyoda gardiropculuk yaparken oyunculuga ilgi duymus. Love ile muzikten konusmak isteseniz de o hemen yeni cevirecegi filmlerden sozetmeye basliyor. Sinema oyunculugunu benimseyen sanatci yonetmenlik yapacagini da acikladi. Love'in ‘‘Epitome Productions’’ adli bir de film sirketi var. Sanatci bu film sirketinin ozellikle kadin oyunculara yeni olanaklar saglayacagini belirtiyor.

Gloria Estefan

Unlu sarkici Estefan'in oyunculugu secen sarkicilara iliskin onemli bir gozlemi var.: ‘‘Muzik dunyasinda isim yapmis kisilerin kendilerini bir oyuncu olarak kabul ettirebilmeleri daha guctur. Izleyiciler sarkicilari tanirlar, onlar hakkinda belirli dusuncelere sahiptirler. Oyunculuga heveslenen kisinin izleyiciye kendini degisik bir kimlikle kabul ettirmesi kolay degildir. Ben zor olani basardigimi saniyorum.’’

Estefan, ‘‘Music of the Heart’’ isimli filmde bas rolleri Meryl Streep ile paylasti.

Atilla Tas

Sarkiciligi cok yeni, oyunculugu ondan yeni... Atilla Tas, su siralar ‘‘Zilyoner’’ dizisiyle hayranlarina hayran ekliyor ve hayatindan cok memnun gozukuyor. Ama sanatci, yeni kaset calismalarini da hic aksatmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!