Sarı-kırmızı tabutunun başında aşçı bekledi

Güncelleme Tarihi:

Sarı-kırmızı tabutunun başında aşçı bekledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2003 01:59

Türkiye'nin çağdaş mutfak kültürünün öncüsü, gazetemizin gurme yazarı çağdaş gastronomi uzmanı, sosyal bilimci, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Şavkay'ı, dün son yolculuğuna uğurladık.

Şavkay'ın cenazesi Teşvikiye Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Nakkaştepe Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Tuğrul Şavkay'ın cenazesi çok sevdiği Galatasaray bayrağına sarılı olarak Teşvikiye Camii'nin avlusuna getirildi. Cenazenin üzerine eşi Esen Şavkay'ın ‘‘Biricik Esen'in’’ yazılı çiçeği ile sarı ve kırmızı renklerle süslenmiş üzerine, ‘‘GS 'li kardeşlerin’’ yazılı çiçek konuldu. Tabutun başında ise Şavkay'ın yanında 8 yıl çalışan öğrencisi, aşçı Mesut Erdoğan saygı nöbeti tuttu.

Cenazede Esen Şavkay'la taziyeleri kabul edenen Tuğrul Şavkay'ın annesi Müjgan Şavkay iki kez cenazenin yanına giderek tabuta sarıldı ve oğluyla vedalaştı. Birçok projesini tamamlayamadan 52 yaşında hayata gözlerini kapayan Tuğrul Şavkay'ı son yolculuğuna ailesi, yakınları, gazeteci dostları ve sevenleri gözyaşları içinde uğurladı. Şavkay'ın cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası kalabalığın elleri arasında cenaze aracına bindirilerek Nakkaştepe'ye götürüldü.

Cenazeye Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Vuslat Doğan Sabancı, Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, Yazıişleri Müdürü Neyyire Özkan, Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci, SHP Genel Sekreteri Fikri Sağlar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, gazetci Hıncal Uluç, Leyla Umar, Şarap Dostları Derneği Başkanı Nihat Karaköse, Mutfak Dostları Derneği Başkanı Semih Somer, Şarap Üreticileri Derneği Başkanı Coşkun Güner ile çok sayıda seveni katıldı.

TUĞRUL ŞAVKAY BU KELİMELERLE UĞURLANDI

Mehmet Y. Yılmaz (Milliyet): Muazzam entelektüel birikimiyle yazdığı yazılar zamanla biz Türklerin damak zevkinin gelişmesinde en önemli görevi yerine getirdi.

Engin Ardıç (Star): Ciğerimizi yaktın be Tuğrul. Aha bir kerpiç daha düştü gönlümüzün sarayından. Pırlanta gibi adamdın be, adam gibi adamdın, içi dışı bir saydam, köşesiz, gıllıgışsız, tertemiz.

İsmet Berkan, (Radikal): Tuğrul ve ölüm... Birbirine bu kadar benzemeyen iki kelime olabilir mi?

Hıncal Uluç (Sabah): En hayat dolu adam öldü. Yaşamın tadını en güzel çıkaran adam öldü.

Melih Aşık (Milliyet): Ben çok sanslı adamım dermiş zaman zaman. Kaç kişinin hobisi aynı zamanda mesleğidir de.

Nur Çintay (Radikal): Hem çok bilen, hem de bildikleriyle insanı ezmeyen bir gurmeydi.

Artun Ünsal (Vatan): Bugün Türkiye'de yemeğe karşı ilgi, ciddi yemek yazarlığı ve şarap tadımcılığı konusunda bu denli bir ilerleme olmuşsa bunda Tuğrul Şavkay'ın payı büyüktür.

Ahmet Örs (Günaydın): En iyi kayısıyı mevsiminde yemek için Nepal'e gitmeyi planlıyordu.

Yazgülü Aldoğan (Posta): Dostumuzu, meslektaşımızı, gurmemizi kaybettik. Yerine yenisini koyamayacağımızdan eskisinin hükmü hep sürecektir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!