Saraç beyaz melekleri de giydirdi

Güncelleme Tarihi:

Saraç beyaz melekleri de giydirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2007 00:00

"Sağlıkta Dönüşüm" projesinin bir uzantısı olarak ünlü modacı Faruk Saraç tarafından Sağlık Bakanlığı personelinin hazırladı.

Haberin Devamı

Faruk Saraç defile fotoğrafları için tıklayın

''Sağlıkta Dönüşüm'' projesinin bir uzantısı olarak ünlü modacı Faruk Saraç tarafından Sağlık Bakanlığı personelinin yeni üniformaları  Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen görkemli bir defileyle tanıtıldı. Amacının Türk halkına ve devletine hizmet vermek olduğunu vurgulayan Saraç," Son iki yılda birbiri ardına Devlet Demiryolları, Emniyet Teşkilatı ve Orman Bakanlığı çalışanlarım ile resmi kıyafetlerini yeniledi. Sağlık Bakanlığı'ndan bu konuda 1,5 yıl önce teklif aldığım. Son 8 ayının önemli bir bölümünü bu çalışmaya ayırdığım. Türkiye'nin önünde çözmesi gereken iki temel sorun var: Sağlık ve eğitim. Her iki sistemin içinde de değiştirilmesi, yeniden ele alınması gereken irili, ufaklı sayısız unsur var. Hazırladığım kıyafetlerle sağlık alanındaki alt yapı çalışmasına, sektörün imaj ve itibarına bir yönüyle katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Koleksiyoda ana rengin beyaz olduğunu belirten Saraç, temel renge dokunmadığını, ancak tüm modelleri yeniden ele aldık. Rahatlığın bir numaralı önceliği kıyafetleri hazırlarken en çok kullanım rahatlığına, kumaşlara özen gösterdik, ve terletmeyen, nefes alan, kan tutmayan akıllı kumaşlar kullandık. İnsan hayatıyla uğraşan, zamana karşı yarışan sağlık personeline hem rahatlık ve konfor hem de üstlendikleri göreve eşdeğer, saygın bir görünüm sağlamak için sayısız hastane gezdim, her kademeden görevliyle konuştum, çalışma ortamlarını ve ihtiyaçlarını gözlemledim'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Beyaz melekler podyumda

Faruk Saraç tarafından tasarlanan Sağlık Bakanlığı personel kıyafetlerinin tanıtım defilesi, aralarında Atilla Saral, İsmet Özhan ve Yüksel Ak'ın da yer aldığı mankenlerin podyumun yanında bulunan ambulanstan inmeleriyle başladı. Doktor, hemşire, ameliyathane, görüntüleme ve laboratuvar, acil, danışma, büro ve hizmet gruplarından oluşan koleksiyon, 8 ayrı grupta, yaklaşık 350 parçadan oluşuyor. Her grubun içinde ayrı alanlar, farklı renk kodları taşıyan biyelerle belirlenirken, tüm doktor ve hemşireler beyaz, ameliyathane görevlileri yeşil, görüntüleme ve laboratuvar çalışanları mavi, temizlik hizmetleri ise bordo üniformaları ile hizmet verecekler. Tüm kıyafetlerin yazlık ve kışlık versiyonları bulunan koleksiyonda üniformaların yanı sıra, bu üniformalarla birlikte kullanılacak tişö rt, spor mont ve trikolar da yer alıyor. Kıyafetlerin yaklaşık 400 bin sağlık personeli tarafından kullanılması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!