Şanlıurfa’da Japonlara lahmacun okulu

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’da Japonlara lahmacun okulu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2008 00:00

Şanlıurfa’nın Atatürk Bulvarı’ndaki Gülhan Lokantası, Japon turistlere lahmacun ve yöre mutfağı konusunda ücretsiz kurs veriyor.

İlk kez dört yıl önce, bir Japon turiste kurs veren lokanta, ikinci kursiyerini geçen hafta kabul etti. Osaka’dan kente gelen 29 yaşındaki öğretmen Reiko Kinugawa, yediği ve çok beğendiği lahmacunun yapımını öğrenmek için lokantada uygulamalı kurs görmeye başladı.

Lokanta işletmecisi Mehmet Bedih Gülhan, ilk kursiyerlerini 2004’te kabul ettiklerini söyledi. Gülhan "İsmini ’Ayşe’ koyduğumuz Japon turistin fotoğrafını duvarımıza asmıştık. Reiko Kinugawa lokantamızda yediği lahmacun ve duvardaki Japon turistin lahmacun açarken çekilen fotoğrafından etkilenerek, kendisine de kurs vermemizi istedi. Üç gündür personel gibi sabah lokantamıza geliyor ve aşçılarımızdan lahmacun dersi alıyor" dedi.

Lokanta çalışanları, yemek yapımının yanı sıra Türkçe öğrettikleri Kinugawa’ya, Fatma ismini taktı. Lahmacun hamuru açmaya başlayan ve sempatik davranışlarıyla lokantaya gelenlerin dikkatini çeken Kinugawa, "Urfa lahmacunu çok güzel. Yapmak da çok kolay. Farklı bir kültürün yemeğini öğrenmekten mutluluk duyuyorum" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!