Sanığa bilinmeyen numara indirimi

Güncelleme Tarihi:

Sanığa bilinmeyen numara indirimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2009 14:32

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, bankada çalışan eşi Füsun Aktulum’un cep telefonunda numarasını gördüğü belediye otobüs şoförü Seydi Ahmet Güçlü’yü 5 el ateş ederek öldürüp, engel olmak isteyen kendi kardeşlerini yaralamaktan yargılanan Muzaffer Aktulum, 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, önce ömürboyu hapse mahkum ettiği Aktulum’un cezasını, eşinin cep telefonundaki numara ve karşılaştıklarında Güçlü'nün söylediği sözleri ağır tahrik kabul ederek indirdi.

Bornova'nın Evka-3 semtinde 2007 yılı Aralık ayında, bir kişinin ölümü iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olay, İzmir Tarım İl Müdürlüğü’nde çalışan şoför 40 yaşındaki Muzaffer Aktulum'un, bir bankada çalışan eşi Füsun Aktulum’un cep telefonunda bilinmeyen bir numarayı fark etmesiyle başladı. Eşinin kıskançlık krizine girerek sorduğu sorular üzerine bir çocuk annesi Füsun Aktulum, numaranın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketlerinden İZULAŞ’ta şoförlük yapan 42 yaşındaki Seydi Ahmet Güçlü’ye ait olduğunu, aralarında bankacı-müşteri ilişkisi bulunduğunu söyledi. Güçlü ile zaman zaman iş nedeniyle telefonla görüştüklerini belirtti.

Ancak Aktulum, eşinin anlattıklarına inanmayarak, Seydi Ahmet Güçlü’yü telefonla aramasını, evlerinin yakınındaki, kızının da okuduğu Dr. Cavit Özyeğin İlköğretim Okulu'nda randevu vermesini istedi. Haftasonu gerçekleşen randevuya iki erkek kardeşi Yaşar ve Yusuf Aktulum’u da alarak giden Muzaffer Aktulum, Seydi Ahmet Güçlü’yle tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Muzaffer Aktulum’un tabancayla ateş etmesiyle kardeşlerinden biri parmağından diğeri ise karnından yaralandı. Yaşanan arbede sırasında Füsun Aktulum, eşinin elinden tabancayı alarak Seydi Ahmet Güçlü’ye verdi. Güçlü de tabancayı, şarjörünü ve namludaki mermiyi çıkarttıktan sonra Muzaffer Aktulum’a “Sinirin geçti mi?” diye sorduktan sonra geri verdi. Muzaffer Aktulum tabancayı alır almaz, otomobilindeki yedek şarjörü takarak, kaçmaya çalışan Güçlü’ye 5 el ateş ederek öldürdü. Yakalanan Muzaffer Aktulum, eşinin aralarında müşteri- bankacı ilişkisi olduğu açıklamasına inanmadığını, buluştuklarında “Karına sahip çıksaydın” dediği için öldürdüğünü söyledi.

“ADALETE SIĞINIYORUM”

Hakkında ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan ve İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıkan Muzaffer Aktulum, son savunmasında, “Eşime daha önce üç kez boşanma davası açtım. Olay günü ben oraya niye gittim bilmiyorum. Ben şimdi ne yaptım diye düşünüyorum? Bu bana kurulan bir tuzak. İnsan kardeşine kurşun sıkar mı? Eşimin tuzağına düştüm. Öleni tanımam, ne hasmım, ne düşmanımdı. Ben oraya niye gittim, neden götürüldüm anlamış değilim. Pişmanım, hoş bir olay olmadı. Size ve adalete sığınıyorum” dedi. Yargılama aşamasında sanıktan şikayetçi olmayan Güçlü'nün yakınları son duruşmaya gelmedi.

NUMARA İNDİRİMİ

Mahkeme heyeti, sanık Muzaffer Aktulum’u önce ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Eşinin cep telefonundaki bilinmeyen numarayı ve buluştuklarında Güçlü'nün söylediği “Karına sahip çıksaydın” sözünü ağır tahrik saydı. Verilen cezayı 15 yıla indirdi. Aktulum’a ayrıca iki kardeşini yaraladığı için de 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Muzaffer Aktulum, toplam 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!