Sandy, iklim değişikliğine inandırmış

Güncelleme Tarihi:

Sandy, iklim değişikliğine inandırmış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2012 10:45

Sandy Kasırgası’nın yarattığı tahribat yüzünden iklim değişikliği teorisi üzerine görüşlerinin değiştiğini söyleyen New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, başkanlık seçimlerinde bu konuda kararlı tutum sergileyen Barack Obama’yı destekleyeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

New York’ta üçüncü dönem belediye başkanlığı yapan ve son iki dönemdir Cumhuriyetçi Parti’den koparak bağımsız tutum sergileyen Bloomberg, Sandy Kasırgası’nın yarattığı tahribatın, iklim değişikliği konusundaki düşüncelerini değiştirdiğini belirterek 6 Kasım’daki seçimlerde Başkan Obama’yı destekleyeceğini açıkladı.

Daha önce hem Romney hem de Obama’yı sert bir şekilde eleştiren Bloomberg, adayların ülkedeki sorunları anlamak ve çözmekteki yaklaşımlarını başarısız bulduğunu söylüyordu.

New York’ta 38 kişinin yaşamını yitirmesi ve ABD’nin doğusunda yaşanan büyük tahribat sonrasında başkanlık seçiminin daha da büyük önem kazandığını belirten Bloomberg, Cumhuriyetçi adayların iklim değişikliği konusundaki tutumlarının aksine, “Artık iklimimiz değişiyor. Bu facia seçilecek liderlere önemli bir ders olmalıdır” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

New York Belediye Başkanı, bir ara Romney’yi de desteklemeyi düşündüğünü, ancak iklim değişikliği konusundaki tutumunu değiştirmesi sonrasında bu konuda kararlı olan Başkan Obama’ya destek verme kararı aldığını kendi yayın organı Bloomberg’deki köşesinden duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!