Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank oldu... Mustafa Varank kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank oldu... Mustafa Varank kimdir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 15:02

Yeni kabine listesinde yer alan isimlerden biri de Mustafa Varank oldu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank, cumhurbaşkanlığı kabinesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı görevini üstlenecek. Peki, 2016 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından büyükelçi unvanı verilen Mustafa Varank kimdir?

Haberin Devamı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanlıklara dair yaptığı atamaların listesine göre Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu. Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı Twitter adresi üzerinden tebrik ettiği mesajını bir video ile yayınladı.  Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Varank'ı "Milli teknoloji önündeki bürokratik engellerin kaldırılmasında çok emeği var, hayırlı hizmetler yapmasını temenni ederim." diyerek tebrik etti. Peki, Mustafa Varank kimdir, kaç yaşında?

MUSTAFA VARANK KİMDİR?

1976 yılında Trabzon'da doğdu. İstanbul İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. Yüksek lisansını ABD'de bulunan Indiana Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde yaptı.

Ayrıca bu dönemlerde Florida State Üniversitesi'nde uzman, Indiana University Pervasive Technology Institute'te ise araştırmacı ve sistem yöneticisi pozisyonlarında çalıştı.

2005 yılında Başbakanlık'ta görev yapmaya başladı. Sırasıyla, 2011'de Başbakan Başdanışmanlığına, 2014'te ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildi. 2016 yılında Büyükelçi unvanı aldı.

Başdanışmanlık görevi boyunca, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız tarafından verilen diğer görevlerin yanısıra, yüksek teknoloji, bilgisayar teknolojileri ve uygulamaları, savunma sanayi ve araştırma-geliştirme alanlarıyla özel olarak ilgilendi. TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyesidir. İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.

BAKMADAN GEÇME!