Sanat galerilerinden

Güncelleme Tarihi:

Sanat galerilerinden
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2005 11:22

Yeni sergi sezonu başladı. Sanat galerilerinin kapılarını sizin için araladık...

Haberin Devamı


İKİ ZAMAN BİR MEKAN

Sanat galerilerinden
Fototrek Fotoğraf Merkezi yeni binasının kapılarını “İki Zaman Bir Mekan” adlı sergiye açıyor… ‘Foveo Fotograf Grubu’nun çalışmalarından oluşan sergide Bursa’nın tarihi mekanı Hüsnügüzel’in “iki zaman” arasındaki anıları bugüne taşınıyor. Sergi, 19 Kasım'dan başlayarak 9 Aralık tarihine kadar görülebilir.. Sergide yer alan fotograflarda “iki zaman” arasındaki anıları bugüne taşırken, “bir mekan” olarak Hüsnügüzel’in biricik kalabilme sevdasına şahitlik etmeye çalışmakta. Hüsnügüzel kültürümüzde var olan “şifa bulmak adına kaplıcada yıkanma“ geleneğimizin sürdürüldüğü, Bursa’nın Çekirge semtinde bir mekan..

Haberin Devamı

Küçükparmakkapı, Abdullah sok.
No: 17   Beyoğlu, İSTANBUL
Tel : 0212 251 90 14 - 245 78 57
www.fototrek.com

ABİDİN DİNO'NUN GERİLLA DESENLERİ  
Türk resim tarihinin kilometre taşlarından Abidin Dino'nun "Gerilla Desenleri" başlıklı sergisi 28 Ekim'den başlayarak Ankara Galeri Nev'de sanatseverlere sunuluyor. Dino'nun 1941 yılında çizdiği desenler  64 yıllık bir serüvenden sonra ilk kez sergileniyor.Metnini Rasih Nuri İleri’nin kaleme aldığı bir kitabın da eşlik ettiği sergi 23 Kasım'a kadar sürüyor. "Gerilla Desenleri” dizisinde Abidin Dino, Hitler’in tüm dünyayı savaşa sürüklediği yıllarda Rusya’yı işgal eden Alman ordusunun püskürtülmesinde önemli rol oynayan direniş hareketini yansıtıyor.

Gezegen sokak  No.5
Gaziosman Paşa /Ankara
Tel: 0 312  437 93 90

BİRANIN "LEZZETLİ" TARİHİ 

Sanat galerilerinden

Geçmişten günümüze insanlığın en çok tercih ettiği keyif içeceklerinden biri olan biranın tarihi Topkapı Sarayı Darphane binalarında sergileniyor. Tarih Vakfı ve Efes Pilsen işbirliğiyle düzenlenen "Efes Pilsen ile Biranın Sergisi” 14 Kasım tarihine kadar sürecek. Türkiye'nin ilk bira sergisi olma özelliğini de taşıyan gezici sergi, biranın binlerce yıldır ekmekten bozaya, arpadan şerbetçiotuna yayılan hikayesini ilden ile taşıyacak. Biranın tarihi sergi daha sonra Konya, Adana, Ankara, Antalya, İzmir ve Çanakkale’ye gidecek. 13 ayrı modülde tasarlanan ve özgün bir sunumla ziyarete açılacak olan sergide bira üretimi, bira tipleri, Antik çağlardan başlayarak bira tarihi ve kökenleri, Avrupa ve Türkiye’de bira ve Efes Pilsen’in kurum tarihi konuları çok geniş ve özel bir arşivle anlatılıyor. Sergi, bira ve Efes Pilsen'i anlatan kısa filmler, orijinal malzemeler, replika üretimler, fotoğraflar ve çizimlerden oluşuyor.
Topkapı Sarayı
Darphane-i Amire Binaları

EKİCİ'DEN ULUSAL MARŞLAR  

Sanat galerilerinden

Body art alanında ürettiği işlerle tanınan Nezaket Ekici'nin Ulusal Marşlar başlıklı video çalışması Proje 4L Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi'nde izlenebilir. Ekici, bu çalışmasında kimlik ve vatandaşlık kavramlarına kültürlerarası bir bakış açısı getiriyor. Her işinde olduğu gibi bu kez de kendi yüzünü ve bedenini kullanan sanatçı, kültürlerarası sosyal ve politik konulara gönderme yapıyor. Ekici'nin bu çalışması da Almanya'da doğup büyüyen sanatçının çokkültürlü ortamda edindiği izlenimleri yansıtıyor. Ulusal Marşlar, çarşamba, perşembe ve cuma günleri saat 10:00 ile 19:00 cumartesi günleri de saat 10:00 ile 16:00 arasında izlenebilecek.
Proje 4L Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi
Harman Sokak, Harmancı Giz Plaza
Levent/ İstanbul
Tel: 0 212 281 51 50

Haberin Devamı

ALURAL'IN SERAMİK HEYKELLERİ

Sanat galerilerinden

Seramik Fikret Alural’ın ilk kişisel seramik-heykel sergisi, Taksim Atatürk Kültür Merkezi Küçük Salon’da sanatseverlerle buluşuyor. Eserlerini “soyut” tarzda biçimlendiren Alural, seramikle 7 yıl önce Fatih Belediye’sinin düzenlediği Seramik Kursu’nda tanıştı. Aslen Edebiyat öğretmeni olan Alural’ın, emekli olduktan sonra hobi olarak yürüttüğü seramik serüvenini profesyonel boyuta taşıması, heykeltıraş Ahmet Nuray’ın atölyesindeki çalışmalarıyla başladı. Fikret Alural, “İç dünyamın avuç içlerimde toprakla bütünleşip yansımasının hazzı tarif edilemez” diyor. Sergi, 26 Kasım'a kadar, Pazar ve Pazartesi günleri dışında 10.00-18.00 saatleri arasında gezilebilecek.
Atatürk Kültür Merkezi
Taksim/İstanbul
Tel: 0 212 251 56 00

Haberin Devamı

TUBA İNAL'DAN "MADDE VE BELLEK"

Sanat galerilerinden

Heykeltıraş Tuba İnal'ın yapıtları 1 Aralık'tan başlayarak 10 Ocak tarihine kadar Kare Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. İnal'ın bu yeni çalışmalarında  değişmeyen ortak tema "insan". Ancak bu insan kişisel anlatımı belli bir merkezde  odaklandırma çabasına ,üzerinde girintili ve çıkıntılı  formları ,eğimli ve yumuşak çizgileri  taşımakta kararlı soyut bir kütledir aynı zamanda.Yeni heykel çalışmalarında ,daha geniş kaideler üzerine aktarılmış insan formlarının ,vertikal konumlu olanlar yanında yer alıyor olması, statik formu değişime uğratmanın bir göstergesi olarak alınabilir.
Kare Sanat Galerisi
Abdi İpekçi cad. No: 26 K.3 D.9
Tel. 0212 240 44 48
www. karesanat.com

Haberin Devamı

ADNAN TURANİ VE ÖĞRENCİLERİ

Sanat galerilerinden

Türk resim sanatının kilometre taşlarından biri olan Adnan Turani ve onun yetiştirdiği sanatçıların yapıtlarından oluşan sergi 30 Kasım tarihine kadar İlayda Sanat Galerisi'nde izlenebilecek. Sergide, Türk kültür hayatına damgasını vuran Turani'nin yanısıra öğrencilerinden Halil Akdeniz, Nadide Akdeniz, Atilla Atar, Mustafa Ayaz, Ali Candaş, Bekir Sami Çimen,  Bilal Erdoğan, Zafer Gençaydın, Mehmet Güler’in resimleri yer alıyor. Bu karma sergide, tuval üstü yağlıboya, özgün baskı ve karışık teknik kullanılarak yaratılmış eserler yer alıyor.
İlayda Sanat Galerisi
Hüsrev Gerede Cad. No:29
Teşvikiye
Tel: 0 212 227 92 92

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!