Samsun'daki “silindir” operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Samsundaki “silindir” operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 14:21

Samsun'da “Silindir” adı verilen operasyonda gözaltına alınan 24 kişiden 21'i sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

 Alınan bilgiye göre, Samsun, Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak'ta eş zamanlı düzenlenen kaçak silah, sahte para ve uyuşturucu olaylarıyla ilgili başlatılan “Silindir” adlı operasyonlarda gözaltına alınan 24 kişinin Samsun Emniyet Müdürlüğündeki sorguları tamamlandı.

Gözaltına alınan 24 kişiden 3'ü serbest bırakıldı. Özgür Ş, Yakup D, Ethem E, Yaşar A, Uğur C, Hasan Basri S, Mesut M, Yalçın D, Cafer A, Hasan B, Selami C, Fatih D, Serkan A, Orhan P, Mehmet K, Ali A, Saadet E, Şükrü Y, Mustafa D, Murat S. ve Soner T. ise ilk sorgularının ardından Salıpazarı Adliyesine sevk edildiler.
Samsun'a toplu halde ruhsatsız silah getirildiği yönündeki ihbarlar üzerine Samsun merkez ile Çarşamba, Salıpazarı ve Terme ilçelerinin yanı sıra Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak'ta eş zamanlı operasyon başlatılmıştı.

Haberin Devamı

Operasyonlarda Uzi marka tabanca, 7'si teşhir amaçlı 25 ruhsatsız tabanca, 12 av tüfeği, 2 tüfek namlusu uzatması, 1125 tabanca mermisi, 229 av tüfeği kartuşu, 53 tabanca şarjörü, 12 kuru sıkı tabanca, 11 kuru sıkı şarjörü, 17 kuru sıkı fişeği, 4 kama, 500 gram esrar, bir çelik yelek, bir kar maskesi, bir telsiz, 4 adet 100 YTL'lik sahte banknot, 7 adet 100'lük sahte dolar, bir motor ve şasi numarası değiştirilmiş otomobil, 2 sahte nüfus cüzdanı ve 22 porno içerikli CD ele geçirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!