Güncelleme Tarihi:
Olay günü işe gitmek istemediğini, ancak sonra karar değiştirip evden çıktığını söyleyen kaynakçı Sercan Akkan, "Diğer işçi arkadaşlarımla birlikte işe gitmek için servise bindik. Beraber işyerinin önüne kadar geldiğimizde ben, içimdeki sıkıntı nedeniyle kararımı değiştirdim. İşyerimin kapısından geri döndüm ve eve gittim. Hatta hayatını kaybeden iki ağabeyim Fatih Açıkel ve Hüseyin Bayrak bana neden indiğimi sordu. Onlar işe gittiler ben de ’Rahatsızın’ diyerek oradan ayrıldım" dedi.
KAZAYI ÖĞRENİNCE OTURUP AĞLADIM
Kazanın ardından arkadaşlarının telefonla kendisine olayı haber verdiğini belirten Akkan, "Telefonla öğrendiğimde şoke oldum. Oturup ağlamaya başladım. Hemen hastaneye gidip yaralanan arkadaşlarımı gördüm. O sıra benim de enkaz altında olduğumu sanmışlar. Beni arıyorlarmış, duyunca işe gitmediğimi haber verdim" diye konuştu.
KADER BU OLSA GEREK
Olay sonrasında büyük bir şok yaşadığını dile getiren Sercan Akkan, babasının da başka bir firmada kaynakçı olarak çalıştığını belirtti. Kendisinin de 3 aydır Eti Bakır İşletmesi’nde kaynakçı olarak çalıştığını belirten Akkan, "Bu olayda arkadaşlarım hayatını kaybetti ve yaralandılar. Ben de son anda kurtuldum. Kader dedikleri tam anlamıyla bu. Benim demek ki yaşayacak günüm varmış. İşe gitmiş olsam belki ben de ölecektim ya da yaralanacaktım. Ailem de büyük şok yaşadı. Hala olayın etkisindeyiz. İşe gitmediğim için belki de ölmekten kurtulmuş oldum. Çok karmaşık duygular yaşıyorum. İyi ki o gün işe gitmemişim diyorum" dedi.
AĞABEYİM İSTEMEYEREK EVDEN ÇIKTI
Sercan Akkan’ın kardeşi 18 yaşındaki Mucahide Akkan da ağabeyinin istemeyerek evden çıkarak işe gittiğini belirterek, "Kazayı duyduğumuzda biz de hemen ağabeyime ulaşmaya çalıştık. Çünkü o da işe gitmek için evden ayrıldı. Orada olduğunu sanıyorduk. Çok büyük panik yaşadık. Sonra işe gitmediğini öğrenince rahatladık. Allah’a şükrediyoruz iyi ki ağabeyim işe gitmedi ve sağ kaldı" diye konuştu.
KURTULAN DİĞER İŞÇİ GRİP OLDU
Öte yandan işe gitmeyen diğer işçi Savaş Erzurumlu’nun da gribal enfeksiyon nedeniyle rapor aldığı belirtildi.
KAZAYA GECİKMEDEN MÜDAHALE ETTİK
Samsun İl Afet Acil Durum Müdürü Erkan Koparman, olay ihbarının gelmesinden 1,5 dakika sonra ilk ekibin olay yerine ulaştığını belirterek, "Olaya 6 araç ve 27 personelle müdahale ettik. Kimyasal, biyolojik, radyoaktif, nükleer ölçüm birimimiz çalışmalarını yaptı. Herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadı. Yaralıları ve cenazeleri alandan çıkardıktan sonra enkazın altını tamamen kaldırana kadar çalışmaya devam ettik. Her ihtimale karşın enkazın altına tamamen baktıktan sonra çalışmalarımızı bitirdik. Gece 24.00’da çalışmalarımız sona erdi. Amonyak tankı kapağı da düştüğü yerden alınarak aynı bölgede güvenli bir noktaya yerleştirildi" dedi.
SAMGAZ Genel Müdürü ve Eti Bakır İşletmeleri Yetkilisi Murat Albayrak, olaydan bir gün önce 25 işçinin Kütahya’dan geldiğini belirterek, "Kütahya’dan gelen işçiler olay günü işe başladılar. O gün 45 işçinin işletmeye giriş yapacağı bilgisi bizde vardı. Kaza sonrasında yapılan araştırmada 43 kişiye ulaşıldı. 2 kişiye ulaşamadık. Bu sebeple kayıp oldukları ihtimaliyle alanda çalışmalar sürdürüldü. Ancak daha sonra iki işçinin de işe gelmedikleri ortaya çıktı" diye konuştu.