Samsun’da öldüren viskiye 11 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Samsun’da öldüren viskiye 11 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2011 00:00

Samsun merkezli 15 ilde düzenlenen sahte içki operasyonunda gözaltına alınan 18 şüpheliden 11’i tutuklandı. Mersin ve İzmir’deki tutuklamalarla beraber tutuklu sayısı 34’e yükseldi.

Samsun’da sahte ve kaçak içki satıldığı ihbarını alan polis, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 6 ay önce il merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren büfe, lokanta ve içkili mekanları takibe aldı. Teknik takip ve ifadeler doğrultusunda soruşturmayı genişleten polis, kaçak ve sahte içki piyasaya sürülen 15 ilde, 6 gün önce baskınlar yaptı.

Operasyonda 18 kişi gözaltına alınırken, 16 bin şişe çeşitli marka kaçak ve sahte içki, fıçılar içinde 960 litre saf alkol, 109 bin sahte bandrol, 14 kutu cinsel gücü artıran hap, çok sayıda kapak ve içki şişesi ele geçirildi. Bu içkiler arasında 4 Rus rehberin ölümüne neden olan viskiden de 500 şişe bulundu. Şüphelilerden 7’si serbest bırakılırken, 11’i “halkın sağlığını tehlikeye sokmak ve sahtecilik” suçlarından tutuklandı. Mersin’deki sahte içki operasyonunda önceki gün 20 kişi tutuklanırken, İzmir’de sirke imalathanesinde sahte viski ürettikleri belirlenen 3 kişi daha tutuklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!