Samsun’da kuş gribine rastlandı

Güncelleme Tarihi:

Samsun’da kuş gribine rastlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2008 14:25

Samsun İli Yörükler Beldesi Meşelik Mevkii’nde Ali Baykal’a ait köy tavuklarının ölmesi üzerine yapılan tahliller sonucu kuş gribi virüsüne rastlandı.

Haberin Devamı

Tarım Ve Köyişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada 28 Ocak’ta Samsun İli Yörükler Beldesi Gelgeriç Mahallesi Meşelik Mevkii’nde Ali Baykal isimli vatandaşa ait köy tavuklarının öldüğüne dair ihbar üzerine harekete geçildiği belirtildi. Aynı gün bölgede karantina tedbirlerinin alındığına da işaret edilen açıklamada “Şüpheli köy tavuklarından alınan numuneler Bakanlığımız laboratuarlarında yapılan incelemelerde kuş gribi hastalığı tespit edilmiştir” denildi. Açıklamada ayrıca hastalık bölgesinin yabani su kuşları ve köy tavuklarının iç içe yaşadığı sulak ve sazlık bir alan olduğu ve hastalığın yabani su kuşlarından kaynaklandığı ifade edildi.

Her türlü tedbirin alındığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi;
“Bölgede 8 ailenin kümeslerini kapsayan sınırlı bir alanda, 37 köy kanatlısı tedbir amacıyla itlaf edilmiştir ve itlaf çalışmaları da sona ermiştir. Çok küçük çapta ve çok dar bir alanda etkisini gösteren bu hastalıkla ilgili her türlü tedbir alınmış olup endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. Hastalık mahallinde kordon ve karantine tedbirleri devam etmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!