Sami Hazinses öldü

Güncelleme Tarihi:

Sami Hazinses öldü
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 23, 2002 18:03

Yeşilçam'da bir çınar devrildi.Türk sinemasının emektar aktörlerinden Sami Hazinses, tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliği sonucu öldü. Göztepe Semiha Şakir Huzurevi'nde kalan Sami Hazinses, şeker ve tansiyon ile bunlara bağlı rahatsızlıklar nedeniyle sağlık durumunun ağırlaşması üzerine bu sabah Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Hazinses, akşam saatlerinde kalp yetmezliği sonucu vefat etti.

Haberin Devamı


Bir süredir rahatsız olan Hazinses'in, son 1 aydır huzurevinden hastaneye götürülerek, günlük olarak tedavisinin yapıldığı bildirildi. 
     
YÜZLERCE FİLMDE ROL ALDI 
     
1925 yılında Diyarbakır'da doğan Sami Hazinses, ilkokuldan sonra çalışmak için İstanbul'a geldi.  

ÇeÅŸitli iÅŸler yapan Hazinses, 1953 yılında Mahir Canova'nın yönettiÄŸi, Cüneyt Gökçer, Altan KarındaÅŸ, Atıf Kaptan ve Muhterem Nur'un oynadıkları "Kara Davut" filminde küçük bir rolle sinema oyunculuÄŸuna baÅŸladı.Â

Sonraki yıllarda çevirdiği filmlerle rolleri büyüyen Hazinses, Türk sinemasının unutulmaz komedi sanatçıları arasına girmeyi başardı. 

Hazinses, komedi oyunculuğunun yanında, bazı filmlerde de dram oynadı. Hazinses, oyunculuğunun yanı sıra güfte ve beste çalışmaları da yaptı.  

Sanatçının, "Bir Dilbere Müpteladır Deli Gönlüm" adlı eserini Zeki Müren, "Derdimi Kimlere Desem" adlı eserini Sevim Tanürek ve "Yeter Ağlatma Beni" adlı eserini de Müslüm Gürses seslendirdi. 

Hazinses, 1960 yılında, Metin Erksan yönetiminde Sezer Sezin, Kenan Pars ve Erol Taş ile "Şoför Nebahat" filminde oynadı ve o yıllarda çok sevilen aynı isimli şarkıyı besteledi. 

Sinemacıların bu yönünü de keşfetmesi üzerine Sami Hazinses, çeşitli filmlere müzik yaptı. Hazinses, bine yakın filmde unutulmaz kompozisyonlara imza attı. 

Hiç evlenmeyen sanatçı, 1980 yılında emekli oldu. 2000 yılında Türk sinemasına katkılarından dolayı Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından "Onur Ödülü"ne layık görüldü. 

Sami Hazinses'in oynadığı başlıca filmler ise şunlar:  Şoför Nebahat, Rüzgar Zehra, Şafak Bekçileri, Biz de Arkadaş mıyız, Kızgın Delikanlı, Cengiz Han'ın Hazineleri, Bir Dağ Masalı (İkinci çevrim), İşportacı Kız, Billur Köşk, Seven Ne Yapmaz, TalihsizBaba, Yumurcak Köprüaltı Çocuğu, Vurgun, Dağlar Kızı Reyhan, Korsan, Babanın Evlatları, Çifte Kumrular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!