Saman balyaları arasından 34 kilo esrar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Saman balyaları arasından 34 kilo esrar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2006 15:19

AĞRI Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yapılan bir ihbar üzerine kamyonetlere yönelik ‘Temizlik Operasyonu’ düzenledi.

Narkotik köpeği Angel’in yaptığı aramada saman yüklü bir kamyonette balyaların içine gizlenmiş 34 kilo 320 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı. Geçen hafta da 6.5 kilo eroin bulan Angel, bakıcısı tarafından şekerle ödüllendirildi.

Ağrı’dan İstanbul’a kamyonetle uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı ihbarını alan Kaçakçılık timleri önceki gün Çevre Yolu'ndaki devlet lojmanları önünde şüpheli araçları durdurarak arama yaptı. Operasyona katılan 3.5 yaşındaki Alman kurdu Angel, durdurulan kırmızı renkli bir kamyoneti koklamaya başladı. Uyuşturucu konusunda özel eğitimli Angel, plakası saklı tutulan kasası branda ile kapalı kamyonetin üzerine çıkarak havlamaya başladı. Angel’in gösterdiği noktada arama yapan ekipler, saman balyaları arasına gizlenmiş poşetler içinde esrar ele geçirdi. 34 kilo 320 gram esrarla ilgili olarak kamyonet sürücüsü ve yanındaki arkadaşı gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve operasyonların devam edeceğini bildirdi.

Geçen hafta da bir TIR’da yaptığı aramada 6.5 kilo eroin bulan narkotik köpeği Angel’in bugün de saman balyaları içine saklanan esrarı bulması görevlileri sevindirdi. Bakıcısı, Angel'i bu başarısından dolayı şekerle ödüllendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!