Saldırıdan önce UYAP çökmüş

Güncelleme Tarihi:

Saldırıdan önce UYAP çökmüş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 21:11

İzmir Bayraklı Adliyesi’ne saldıran teröristlerin mesai çıkışına yakın, terör savcılarının ve mahkemelerinin bulunduğu bölüm olan C Blok’ta büyük bir katliam hazırladığı tahmin edilirken, bloklar önüne nasıl geldikleri de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Toplatılan tüm kamera kayıtlarındaki görüntülere göre 45 Plakalı koyu renk Renault Broadway markalı araç önce Adliye giriş kapılarının karşı istikametindeki kavşaktan girdi. Burada bulunan restoranları geçtikten sonra inşaat alanlarının önündeki araçların yanında elinde bir gitar kutusu ve bavul içinde yüklü miktarda silah ve patlayıcı bulunan teröristi indirdi. Araç daha sonra cadde üzerinde ilerleyerek Adliye kapalı ve açık otoparkının bulunduğu noktadan U dönüşü yaparak Sosyal Tesisler ve C Kapısı’nın önünden geçti. Burada bir polis memuru aracın önüne çıktı.

Terörist bu polisin üzerine aracı sürdükten sonra biraz daha ilerleyerek hakim ve savcıların araçlarının bulunduğu otoparkın ve adliyenin diğer girişinin olduğu blok önündeki polis noktasına geldi. Burada Fethi Sekin vatandaşları uyararak aracı da engelledi. Aracı kullanan terörist indi orta refüje doğru kaçarken aracı patlattı. Karşı caddede indirdiği diğer teröristin saklandığı jandarma minibüsüne doğru koşmaya başladı. Bu sırada şehit polis Fethi Sekin de arkasından koşuyordu. Jandarma aracının arkasındaki aracı patlatan polise doğru ateş açıp onu vurdu. Ancak diğer ağır silahla Jandarma minibüsünün arkasında saklanan, önceden indirilen terörist çıktı. Sekin koşmaya başladı. Terörist Sekin’i sırtından vurdu.

Haberin Devamı

İKİ RUHSAT DA AYNI KİŞİNİN

Öte yandan edinilen bilgilere göre teröristlerin kimlikleri belirlenirken polisin kontrollü patlattığı diğer aynı marka ancak 09 Plakalı beyaz aracın, teröristler tarafından daha sonra kaçmak için olay yerine 100 metre uzağa park edildiği ihtimali değerlendiriliyor. Araçlardan birinin Muğla diğerinin ise Manisa güzergahından geldiği ve ruhsatlarının aynı kişiye ait olduğu yönünde tespitler de değerlendiriliyor.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

İzmir Adliyesi’nde 2 kişiyi şehit eden teröristlerden birinin parmak izinden K.Maraş Elbistan nüfusuna kayıtlı M.Ç. olduğu belirlendi.

UYAP ÇÖKTÜ GÜVENLİK KARTLI GİRİŞ ÇALIŞMADI

İzmir Adliyesi’ne yönelik saldırıdan 1 gün önce (4 Ocak’ta)  adliye lojmanları, servis araçları ile ilgili gelen ihbarlar doğrultusunda güvenlik önlemlerinin arttırılmasına yönelik uyarıda bulunulduğu, adliyede servis araçlarının yer değiştirmesi gibi tedbirler alındığı ortaya çıktı. Saldırı olduğu saatlerde İzmir Adliyesi’ne yönelik siber saldırı olduğu iddiaları da gündeme gelmişti. Siber saldırının iç yüzü de ortaya çıktı. Terörist saldırısından yaklaşık bir saat önce İzmir Adliyesi’nde UYAP sisteminin çöktüğü öğrenildi. UYAP çöktüğü anda, sisteme bağlı olan adliye içindeki güvenlikli alanlara kartlı geçiş ve bariyerli geçişlerin de çalışmadığı kaydedilirken bu ayrıntı da incelemeye alındı. UYAP çöküşünün ilk etapta belediyenin çalışmasına bağlı kablo kopması ile ilgili olduğu açıklanırken bu konuda da inceleme yapılıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!