Adil Öksüz'ü kaçıran FETÖ'cü Cihat Yıldız saklandığı adresleri vermedi... Adil Öksüz'ü bu araçla kaçırmışlar

Güncelleme Tarihi:

Adil Öksüzü kaçıran FETÖcü Cihat Yıldız saklandığı adresleri vermedi... Adil Öksüzü bu araçla kaçırmışlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2024 07:00

FETÖ’nün TSK imamı Adil Öksüz’ü 15 Temmuz darbe girişiminden sonra saklandığı evde ziyaret eden ve kaçmasını sağlayan Cihat Yıldız poliste sustu, savcılık ifadesinde de gizlendiği adresleri söylemedi. Polis, Yıldız’ın saklandığı evi arıyor. Cihat Yıldız’ın arandığı davanın dosyasında Adil Öksüz’ü 4 Ağustos gecesi Üsküdar’dan alan aracın görüntüleri de var. Dosyadaki bilgilere göre Zafer Çay’ın kullandığı bu aracın ön koltuğunda Cihat Yıldız, arka koltuğunda ise Adil Öksüz vardı.

Haberin Devamı

ADİL Öksüz’ün kaçmasına yardım ettiği suçlamasıyla 8 yıldır aranırken yakalanıp tutuklanan Cihat Yıldız, soruşturma dosyasına göre FETÖ’nün askeri kanattan sorumlu “yönetici” isimlerinden biri. İtirafçı ifadelerine göre “Oğuz” ve “Bahadır” kod adlarını kullanıyordu ve bir dönem örgütün Bursa’daki Işıklar Askeri Lisesi’nden ve sonra da Hava Harp Okulu’ndan sorumlu isimlerindendi.

Adil Öksüzü kaçıran FETÖcü Cihat Yıldız saklandığı adresleri vermedi... Adil Öksüzü bu araçla kaçırmışlar

POLİS SORGUSUNDA SUSTU

27 Mart 2018’de ifade veren gizli tanık Aksiyon’un ifadelerine göre de Adil Öksüz darbe girişiminden sonra Üsküdar’da bir evde saklanırken Cihat Yıldız da o eve geldi. Öksüz ile bir odada özel bir görüşme yapıp evden ayrıldı. Birkaç gün sonra da (4 Ağustos) geri geldi ve arabayla Öksüz’ü alıp götürdü. Öksüz o günden sonra ortadan kayboldu. Böylece Yıldız’ın Adil Öksüz’ü saklayan, kaçıran ve onu en son gören kişilerden biri olduğu ortaya çıktı. Bu doğrultuda Yıldız hakkında İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2019’da dava açılmıştı. Bu davada Öksüz’ün kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım ve askeri kanattan sorumlu üç kişi daha yer aldı. Yıldız bu dava kapsamında aranırken 16 Ağustos’ta Beylikdüzü’nde bir polis kontrol noktasında yakalandı. Polislere abisinin kimliğini gösterdi ancak gerçek kimliğini gizleyemedi. Emniyette susma hakkını kullanıp ifade vermedi.

Haberin Devamı

SAKLANDIKLARI EV ARANIYOR

Savcılık sorgusunda ise suçlamaları reddeden ve FETÖ içinde herhangi bir görevi olmadığını söyleyen Yıldız aranırken nerelerde kaldığını söylemedi ve “15 Temmuz’dan sonra sağda solda takıldım. Kaldığım yerler hakkında bilgi vermek istemiyorum” dedi. Polis, Yıldız’ın kaldığı evi ve ona yardım edenleri de bulmaya çalışıyor. Kullandığı yabancı hat için de “Takip edilmesi daha zor olacağını düşündüğümden dolayı yabancı bir ülke hattı kullandım” diyen Yıldız internete de sadece kamuya açık Wi-Fi ağlarından girmiş. 

ADİL ÖKSÜZ’Ü BU ARAÇLA KAÇIRMIŞLAR

- Cihat Yıldız’ın arandığı davanın dosyasında Adil Öksüz’ü 4 Ağustos gecesi Üsküdar’dan alan 35 (İzmir) plakalı aracın görüntüleri de var. Dosyadaki bilgilere göre Zafer Çay’ın kullandığı bu aracın ön koltuğunda Cihat Yıldız, arka koltuğunda ise Adil Öksüz vardı. Öksüz o günden sonra ortadan kaybolmuştu.

Haberin Devamı

Adil Öksüzü kaçıran FETÖcü Cihat Yıldız saklandığı adresleri vermedi... Adil Öksüzü bu araçla kaçırmışlar

BMW’YE OTOSTOP ÇEKTİM

- Yıldız savcılık sorgusunda yakalandığı günü ise şöyle anlattı: “Esenyurt’ta yürüyordum. Öğle namazına gidememiştim. Yakında bir cami de yoktu. Beyaz renkli aracın yanına gittim. Yakın bir cami olup olmadığını sordum. O da camiye bırakabileceğini söyledi. Ahmet Hızal adlı kişiyle ilk kez orada görüştüm. Adem isimli kişiyi de daha önceden tanımıyordum. Sol tarafta bir cami gördüm. Şoför o tarafa dönemeyeceğini söyledi. Yol üzerinde başka bir yere bırakmayı teklif etti. Bu sırada trafik durdu. İleride çevirme olduğunu gördüm. Öğle namazı geçiyor diye diğer kişi ile yürüyerek camiye gitmek için indik. Bu sırada polis bizi yanına çağırdı, gittik. Kaçmadım, bu şekilde yakalandım.”

Haberin Devamı

Adil Öksüzü kaçıran FETÖcü Cihat Yıldız saklandığı adresleri vermedi... Adil Öksüzü bu araçla kaçırmışlar

Adil Öksüz'ün Üsküdar'da gizlendiği ve kaçmadan önce alındığı evin fotoğrafına da ulaşıldı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!